Medové kuře na víně

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Sůl  
Máslo  
Voda  
Bílé víno 1/4 l
Med 3 lžíce
Dochucovací směs
libovolná - vegeta, solnačka
 
Medové kuře na víně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře vložíme celé do hlubokého pekáčku, osolíme, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vody a pečeme klasicky v troubě (180-200 °C, podle vaší zkušenosti) asi 3/4 hodiny. Při pečení podléváme kuře bílým vínem (stačí levné krabicové). Posledních 20-30 min. před koncem pečení přidáme do šťávy med a hojně touto šťávou kuřátko poléváme. Med způsobí krásnou zlatohnědou barvu kuřete.

Doporučuji lehce stáhnout teplotu, protože by se mohlo stát, že se medová omáčka na kuřeti připálí. Štávu dochutíme vegetou či solčankou a podáváme s oblíbenou přílohou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Těstoviny s mozzarellou Rychlé večeře na celý týden Články z

Komentáře k receptu: Medové kuře na víně

Komentáře

  1. Dana Sobotová   30.09.2009 | 10:07 | reagovat |

    Včera jsem kuřátko upekla. Povedlo se a bylo dobré. Jako přílohu jsem udělala kaši. Šťávu jsem již nedochucovala, přišla mi ok i bez vegety, ale záleží na každém. Dávám za 1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web