Kuře na nádivce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • sůl
    • paprika
    • máslo
  • Nádivka:
    • 4
      ks rohlík
    • 4
      ks vejce
    • 0,3
      kg vepřová krkovice
    • petrželová nať velká
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 0,5
      lžička nové koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky i maso nakrájíme na kostky, petržel nasekáme, přidáme namleté koření, sůl a vejce a zlehka promícháme. Dáme na dno pekáče vymaštěného máslem. Na nádivku položíme rozpůlené kuře kůží nahoru. Posolíme, posypeme paprikou nebo oblíbeným kořením a poklademe plátky másla. Pečeme asi 1-1 1/2 hodiny nejdříve zakryté, poslední půlhodinu odkryjeme.
2
Podáváme na Moravě s rýží, v Čechách s bramborem :-)
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.