Autor:

Kuřecí (králičí) směs v nádivce

Snadné
Masová směs:
Kuřecí maso
nebo králičí
300 g
Olej 2 lžíce
Cibule
jemně pokrájená
1 ks
Česnek
nasekaný
1 stroužek
Čerstvé žampiony
- plátky
150 g
Červená paprika
- na kostičky
1/2 ks
Brokolice
-růžičky, krátce spařené v horká vodě
100 g
Sůl
a pepř
 
Nádivka:
Rohlík
- starší, na kostičky 4 -
5 ks
Sůl
a pepř
 
Mléko
cca
1,5 dl
Muškátový květ 1 dl
Bylinky
dle chuti
1 hrst
Vejce 4 ks
Ingredience
Tuk  
Kuřecí (králičí) směs v nádivce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí, Drůbeží

Masová směs: Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a brokolici, necháme vydusit přebytečnou šťávu, případně ještě dochutíme a necháme vychladnout.

Nádivka: V míse si navlhčíme mlékem kostičky rohlíků, které dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem, bylinkami(petrželka, pažitka, libeček...). Zalijeme rozšlehanými žloutky, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy dáme větší polovinu nádivky, na kterou nandáme masovou směs. Tu zakryjeme zbytkem nádivky a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 35 minut dozlatova.

Podáváme teplé nebo vychladlé například se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.

*Jako obměnu můžeme do směsi nebo do nádivky vmíchat nastrouhanou nivu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí (králičí) směs v nádivce

Komentáře

  1. Blanka   23.02.2015 | 10:38 | reagovat |

    Bylo to výborné. Podávala jsem na králičí způsob, dohromady s bramborovou kaší a nebylo námitek.

  2. Velebová   31.03.2013 | 12:24 | reagovat |

    Jéje, tohle vypadá velice dobře, zkusím bez hub, ty nemám ráda. :-)

  3. Břenková   22.04.2012 | 10:46 | reagovat |

    Dělala jsem už podruhé a pokud se do receptu chcete pustit,tak doporučuji nepospíchat a nechat vydusit šťávu úplně jak je psáno.Já poprvé pospíchala a byla také výborná,ale mokřejší než ta včerejší.Jinak jí nemůžu nic vytknout a jen doporučit.Taky se chystám zkusit i s jinou zeleninou,třeba s mrkví,květákem atp.

  4. Janda   26.06.2011 | 19:29 | reagovat |

    Výborný recept, děkuji :)

  5. LadaN.   18.05.2011 | 9:12 | reagovat |

    Suprová, měla velký úspěch, rohlíků jsem dala 8, máte rádi nádivku :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web