Kuře na bylinkové mrkvi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře nebo stehna, paličky...
    • sůl
    • 500
      g mrkev oloupaná, cca
    • 50
      g máslo cca
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek cca 2 -
    • 1
      lžička tymián sušený, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné kuře naporcujeme (můžeme nechat i celé), osolíme a naskládáme do pekáče na větší kusy pokrájenou a jemně osolenou mrkev, pokrájenou cibuli, nasekaný česnek + v ruce rozemnutý sušený tymián (lze použít i snítky čerstvého nebo rozmarýn). Podlijeme trochou vody nebo vývarem a dáme péct do předehřáté trouby doměkka a dozlatova, za občasného podlití a přelití masa výpekem.
2
Podáváme s bramborovou přílohou.

Komentáře k receptu

  • Anička
    Anička |

    3. 4. 2015 17:34

    Děkuji za recept. Kuře jsem měla dnes stejně v plánu, tak jsem jen přidala mrkev, s česnekem a tymiánem a bylo to výborné. Někdy stačí málo a změna je k neuvěření. Paráda :-) .