Autor:

Kuře Adobo

10 minut PT0H10M
Střední
Porce: 8
Ingredience
Kuřecí čtvrtky 2,5 kg
Sojová omáčka 210 ml
Bílý vinný ocet 100 ml
Pepř drcený 2 lžíce
Worcestrová omáčka 3 lžíce
Cukr 2 lžíce
Česnek
(palice)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí čtvrtky omyjeme a na rozpáleném olivovém oleji rychle na pánvi osmahneme, aby zhnědla kůrka. Přidáme ocet, sojovou omáčku, worchester, cukr, pepř, na jemno nasekaný česnek (můzeme i více než 1 palici), 4-5 bobkových lístků, a zalejeme 230 ml vody.

Přikryjeme a bez míchání 30 minut vaříme. Poté vše promícháme a zvolna pokračujeme ve vaření. Dle potřeby promícháme (cca každých 5 min). Můžeme přidat česnek, pepř a sůl dle chuti. Pokud se Vám zdá šťáva naopak moc slaná, přidejte trochu vody (každá sojová omáčka chutná jinak). Když maso dostatečně změkne a skoro začne odpadávat od kosti, přidáme mouku na zahuštění a necháme odležet. Podáváme s rýží. Jednoduchý a výborný recept!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Kuře Adobo

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web