Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g rýže
    • 100
      g rozinky
    • 300
      g jablka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžička skořice
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme, jablka nakrájíme na nudličky (na hrubém struhadle). Rýži smícháme s vejci, jablky, rozinkami, ochutíme skořicí, cukrem, špetkou soli. Dáme do vymazaného pekáče a pomaličku pečeme.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    2. 5. 2012 11:21

    Dobrý den, opravil jsem. Díky

  • Simča S.
    Simča S. |

    29. 4. 2012 13:55

    Řekla bych, že ten "sůl - 1 hrnek" je asi nesmysl, co?

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    11. 2. 2008 12:01

    Lenka, cukor dáte podľa vlastnej chuti, nemalo by to byť veľmi sladké, skôr na ochutenie. Závisí to aj od sladkosti jabĺk. Malo by to byť menej sladké ako ryžový nákyp.

  • Lenka
    Lenka |

    11. 2. 2008 08:21

    chcela by som sa spytat, ci toho cukru tam treba len na ochutenie..v podstate si neviem ako by to malo chutit, ci sladko alebo normalne. dakujem

  • Adéla Králová
    Adéla Králová |

    7. 10. 2006 18:46

    Byla to fantazie, ještě jsem přidala kokos, šlo by do toho i třeba kandované ovoce, ořechy atd. Lahůdka, která hned zmizela! Po domácku tomu řikáme dort "rejžák"

  • m. svarcová
    m. svarcová |

    3. 6. 2006 18:35

    Název i postup přípravy mě zaujal. Jedla jsem kdysi "Kugel" dort, tam byla spousta vajec a čokolády, ale podobný rýžový pokrm si dělám taky, chutná mi studený i teplý, s kopečkem šlehačky je lepší než jakýkoli kupovaný dort z cukrárny.