Autor:

Krém karamel - z bulharské kuchyně

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Voda 4 lžíce
Cukr krystal 6 lžíce
Mléko 1/2 l
Vejce 5 ks
Krém karamel - z bulharské kuchyně

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Ostatní, Pro děti

Do kastrůlku, který se může dát do trouby o průměru asi 20 cm, dáme vodu a 2 lžíce krystal. cukru, necháme chvíli rozpustit, pak na plotýnce za stálého míchání zkaramelizujeme. Karamel rozlijeme i po stěnách (pokud by nám moc ztuhl, tak se dá kapnout trochu vody a rozvařit).

Do vyšší nádoby dáme mléko a zbylé 4 lžíce cukru a necháme rozpustit a pak přidáme 5 vajec a rozšleháme (ponorným mixérem nebo metlou ručně). Mléko s vejci nalijeme na karamel a dáme do trouby na 15 - 20 minut na 160 °C zapékat.

Že je jídlo hotové poznáme podle toho, že okraje začnout růžovět a odchlipovat se od stěn kastrůlku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 2x)
Vaření na zahradě. Skvělé recepty na gril pro celou rodinu Články z

Komentáře k receptu: Krém karamel - z bulharské kuchyně

Komentáře

  1. jana   07.01.2011 | 14:36 | reagovat | závadný

    je to určitě skělí nápat :-)

    1. Geškov   16.10.2011 | 10:17 | reagovat | závadný

      To e Super Afrodiziak....!!!!! <3 <3 <3

      1. Ladia   11.06.2012 | 20:02 | reagovat | závadný

        A pro děti =-O

        1. Simča S.   11.06.2012 | 23:44 | reagovat | závadný

          Ladi - proč ne pro děti? V Bulharsku se jim to dává na sváču odmala...

  2. Iwetta Krumova   04.01.2010 | 22:32 | reagovat | závadný

    no kdyby se to dávalo po kelímkách ne do jednoho velkého tak se dá říct že se jedná o krem karamal čili krem brule PS: paní Janě H no spíš se Vám to nepovedlo jinak je to velice velice chutné neznám nikoho komu by toto nechutnalo asi jste to v tý troubě pekla při vysoké teplotě

  3. Jana H.   20.03.2009 | 15:58 | reagovat | závadný

    No, nevím jestli jste to někdo zkoušeli, ale moc dobrý to teda není...

  4. Pája S   18.03.2009 | 19:42 | reagovat | závadný

    Simčo,to je předvoj viď?:-) To vypadá moc dobře,připomíná mi to brulé,ale bude to asi takový nákyp.Mmmm.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web