Krůtí řízky ála saltimbocca

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 16
      ks krůtí řízek (Tenké kusy)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      ks šalvěj (Snítky)
    • 8
      ks anglická slanina (Plátky)
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 125
      ml drůbeží vývar
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na sebe, ovineme plátkem slaniny a spíchneme párátkem. Na rozpáleném oleji řízky opékáme zhruba 12 minut. Odstavíme a udržujeme v teple. Výpek zalijeme bujónem a citronovou šťávou. Uvedeme do varu a lehce zahustíme solamylem. Podáváme s omáčkou a brokolicí, bílým chlebem nebo bagetou.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • alfíno
    alfíno |

    23. 10. 2011 18:18

    :-)) :-)) :-| :-| <3 <3 <:-) <:-) :-S :-S :'( :'( :-X :-X nemame paratka :'( :'( :'( :'( :'( meli by jste to dělat bez párátek ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-) :-) :-( :-( :-P :-P :-D :-D :-[ :-[ :-\ :-\ =-O =-O :-* 8-) 8-) :-$ :-$ :-! :-! O:-)