Koláč od tety

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g jablka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      sklenice strouhané ořechy
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 5
      lžíce olej
  • poleva
    • 125
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse ze všech přísad vymícháme těsto,rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30-40 minut.
2
Na ještě teplý koláč nalijeme polevu, kterou jsme si připravili smícháním ve vodní lázni. Necháme vychladnout a krájíme na řezy.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • iva stockingerova
    iva stockingerova |

    23. 9. 2008 07:18

    Ano,stačí polovina sáčku,jinak souhlasím s Janinou,hlavně,že chutná, a o tom to je! Krásný podzimní den přeje Iva.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    22. 9. 2008 15:36

    Nejsem autorka, podobný koláč dělám - na 250g mouky by stačila půlka sačku,ne?

  • Wanda Kluzová
    Wanda Kluzová |

    22. 9. 2008 15:30

    Promiňte mou nevědomost, pokud nemám jedlou sodu, kolik mám dát kypřicího prášku? Děkuji

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    22. 9. 2008 13:46

    Lusindo,Laďko a není to fuk? Já měla za to,že dorty,dortíky a zákusky(je to stejné) jsou s krémem.Bábovky a buchty bez krému jako třeba české buchty,koláče,vánočky jsou moučníky,ale třeba je pravda úplně jinde.Důležité je,aby to doma všem chutnalo,ne?Já nestudovala nic,jooo,vlastně,jsem mechanik elektromechanického zařízení,to mi tady ten problém asi nepomůže vysvětlit! Hezký den holky!!

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    21. 9. 2008 23:41

    Taky netuším... prozraďte :-)!

  • Lusinda -
    Lusinda - |

    21. 9. 2008 20:58

    Laďko a Jani ani já nevím, kde je rozdíl.A to jsem vystudovala bohemistiku na FFMU.Teď nás asi Di roznese, že?

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    21. 9. 2008 20:49

    Jani, teď do tebe kamarádsky rýpnu- jaký je rozdíl mezi dortíkem a moučníkem?ale nechci tu vyvolat bouři českého názvosloví, myslím to opravdu jen jako přátelský šťuch :-)))) Když tak mi radši vynadej na mail jo? :-))))

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    21. 9. 2008 12:26

    Je to spíš moučník,než dortík,s přítelem to taky pořád řešíme,on říká dortík-zákusek i bábovce.Mylsím,že dortík by měl být s nějakým krémem,pak je to vlastně i zákusek.Tohle je moc dobrý moučník,velice jednoduchý a rychlý a hlavně vyzkoušený,Takže- za 1

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    21. 9. 2008 12:21

    Snad to od nás dvou nebude znít zaujatě, paní Ivo, ale bezva tedy je.:-)

  • iva stockingerova
    iva stockingerova |

    21. 9. 2008 11:23

    Že je skvělý,vláčný,rychlý,no prostě bezva.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    20. 9. 2008 22:49

    Tentýž receptík jsem vložila před několika lety jako "Jablkový dortík".:-)