Autor:

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Brambory moučné
, oloupané, nastrouhané
500 g
Vejce 1 ks
Sůl  
Polohrubá mouka
dle hustoty těsta, cca
140 g
Vepřová plec
nebo bůček bez kosti
500 g
Cibule
velká
1 ks
Drcený kmín
dle chuti
 
Česnek
cca
2 stroužek
Kysané zelí
= příloha
 
Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Postup přípravy:

Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme, okmínujeme a dáme ho do zapékací mísy k pokrájené cibuli a nasekanému česneku. Promícháme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 40 minut. Pak odklopíme, dle potřeby promícháme, podlijeme a dopečeme dozlatova. Pokud pečeme libovou plec, můžeme k masu přidat i lžíci sádla.

Během pečení masa si připravíme klouzáky: dáme si do většího hrnce vařit vodu, kterou osolíme. Oloupané brambory nastrouháme do mísy, polovinu brambor najemno a polovinu nahrubo. Přidáme vejce, jemně osolíme a zahustíme polohrubou mouku do požadované hustoty. Pak mokrou nebo mastnou lžící odebíráme po stejně velkých částech těsto, tvoříme jakési noky, které házíme do vroucí vody a po vyplavání na povrch ještě krátce povaříme. Nejlepší je udělat jeden nok na zkoušku, kde si ohlídáme dobu vaření a to, zda se nám nerozváří - to pak ještě těsto zahustíme trochou mouky.

Hotové noky vyndáme cedníkem nebo děrovanou naběračkou a přidáme k pečenému masu. Vše promícháme, aby se nám klouzáky omastily a můžeme podávat.

Podáváme s kysaným zelím. Kdo zelí nerad, může si udělat ke klouzákům okurkový salát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Ryba s kari omáčkou a barevnou rýží Rýžová cesta kolem světa Články z

Komentáře k receptu: Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Komentáře

  1. Irena Myšková   12.04.2017 | 13:34 | reagovat |

    Skvělé, prostě skvělé.

  2. Zuzana   30.01.2017 | 17:20 | reagovat |

    Pro moje chlapy jsem dělala z dvojnásovného množství a zvrzli je na posezení málem i s talířema :-D

  3. McFay   09.08.2016 | 17:27 | reagovat |

    Vynikajici 8-) dik autorovi.

  4. Lenka   10.04.2016 | 7:38 | reagovat |

    Dneska je mám po čase opět v plánu dělat. Už se na ně těším, i když budou především na manželovo přání.

  5. Lenka Sobotková   01.03.2016 | 16:55 | reagovat |

    Vynikající oběd, děkuji a doporučuji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web