Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec
    • 1
      ks cibule
    • 15
      plátek česnek sušený
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka koření - adžika
    • 0,5
      balíček drcený kmín
    • koriandr - mletý
    • sýr cottage

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plecko nakrájíme na kostky. V misce smícháme kmín a prolisovaný čerstvý česnek, koriandr, adžiku, s troškou oleje, aby vznikla hustší kašička. Směsí důkladně obalíme kostky masa a necháme asi 30 min. odpočinout. Mezitím si nakrájíme cibuli na hrubé, větší kousky, smícháme se sušeným česnekem a dáme zpěnit do rozpáleného tuku na smažení.
2
Na rozvoněnou cibuli vhodíme maso, zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, jen do půlky výšky kostek a mírně dusíme do měkka, asi po 10 min. Podle potřeby osolíme a dusíme dál asi 20 min. V závěru dušení v kelímku rozmícháme sýr a přidáme do směsi. Sporák vypneme a ještě necháme chvilku v klidu. Dochutíme dle naší chuti (sojovka, worchestr apod.)
3
**Příloha **– těstoviny, rýže….
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.