Klobásové zelí

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kysané zelí okapané
    • 150
      g maďarská klobása nebo papriková, pikantní...
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 1
      lžíce rajský protlak cca 25 gramů
    • 2
      stroužek česnek dle chuti 1 -
    • 1
      lžička grilovací koření nebo drcený kmín a mletá sladká paprika
    • 2
      lžička cukr krupice cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička hladká mouka rovná
    • 150
      ml voda cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje osmažíme cibuli, během smažení přidáme smažit i na kolečka pokrájenou klobásu, pak přidáme krátce orestovat protlak s česnekem a koření a ihned vmícháme okapané zelí. Zelí osolíme, osladíme, zaprášíme mouku a dobře promícháme. Pak přilijeme vodu a pod poklicí za občasného promíchání a případně i podlití dusíme zelí doměkka. Nakonec dochutíme pepřem, solí a podáváme.
2
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, pečivem.
3
Před podáváním můžeme do zelí vmíchat trochu zakysané smetany.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Václav Holík
    Václav Holík |

    23. 8. 2015 17:19

    Vynikající kombinace pochutin po kterých zlatavý mok v hrdle jen zasyčel.

  • lucadanek
    lucadanek |

    2. 4. 2014 08:20

    Výborné, sklidila jsem ohromný úspěch. Díky za recept.

  • Zuzana
    Zuzana |

    17. 2. 2014 14:51

    Bylo to vyborne a rychle.