Autor:

Kebab v baklažánech

Obtížné
Ingredience
Lilek
velké - asi 1,3 kg
2 ks
Mleté maso
kvalitní - skopové nebo směs vepřového a hovězího a telecího
1/2 kg
Rajčata 1 ks
Sekaná rajčata 1 plechovka
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Nové koření 1 ks
Mletá paprika
nebo mletý zázvor
1 špetka
Cibule 1 ks
Česnek 4 stroužek
Pažitka
nasekaná čerstvá
2 hrst
Hovězí vývar 1 kostka
Kečup - jemný
na dochucení
1 lžíce
Citron 1 ks
Kebab v baklažánech

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na zahuštění omáčky. Baklažány prosolíme a necháme vyluhovat vodu. Maso v míse okořeníme solí a novým kořením a spojíme s oloupaným a na kostičky nakrájeným rajským jablkem. Zformujeme z něj 10-12 šištiček, které upečeme v troubě nebo na grilu. Baklažánové plátky omyjeme, potřeme olivovým olejem a dáme zapéct nebo grilovat, jen do změknutí tak, aby se do nich daly šišky masa zabalit. Maso balíme do baklažánů (asi jako ptáčky, ale bez nití). Klademe do pekáče v řadách vedle sebe.

Zalijeme omáčkou, kterou jsme připravili takto: na olivovém oleji osmažíme cibuli, přidáme rajská jablka, česnek, sůl, pepř, tymián, mletou papriku nebo zázvor, 1 kostku hovězího bujónu, kostičky zbylých baklažánů, po zhoustnutí ochutnáme, dochutíme a přidáme nasekanou petrželku. Nalijeme na závitky, přikryjeme (alobalem) a dáme na chvíli zapéct do trouby.

Podáváme s rýží. Možno posypat osmaženými piniovými oříšky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Steak Chateaubriand Maso k obědu (nejen) pro muže Články z

Komentáře k receptu: Kebab v baklažánech

Komentáře

  1. Helena   13.05.2006 | 8:15 | reagovat | závadný

    Recept na nakladane baklazany sem vlozim asi za 8 dni.Udelam to a ochutnnam predem.Musi se nechat tyden ulezat.Uz jsem to dlouho nedelala,protoze tady se to da koupit hotove(ale mene chutne).

  2. Pepa   11.05.2006 | 22:01 | reagovat | závadný

    SVETOVÉ!!!

  3. Airan   11.05.2006 | 11:23 | reagovat | závadný

    Pani Heleno, delam opecene lilky rozmixovane s mletimi orechy a cesnek, ale nakladane ne. Mohla byste pridat recept, dekuji.

  4. Jaroslava Oumarová   11.05.2006 | 11:17 | reagovat | závadný

    Heleno, neptejte se, mrkněte, jestli tu recept už je a v opačném případě ihned napište do nových:-))))

  5. Marsí   11.05.2006 | 10:25 | reagovat | závadný

    Určitě dobrůtka...ukládám.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web