Autor:

Kebab v baklažánech

Obtížné
Ingredience
Lilek
velké - asi 1,3 kg
2 ks
Mleté maso
kvalitní - skopové nebo směs vepřového a hovězího a telecího
1/2 kg
Rajčata 1 ks
Sekaná rajčata 1 plechovka
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Nové koření 1 ks
Mletá paprika
nebo mletý zázvor
1 špetka
Cibule 1 ks
Česnek 4 stroužek
Pažitka
nasekaná čerstvá
2 hrst
Hovězí vývar 1 kostka
Kečup - jemný
na dochucení
1 lžíce
Citron 1 ks
Kebab v baklažánech

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na zahuštění omáčky. Baklažány prosolíme a necháme vyluhovat vodu. Maso v míse okořeníme solí a novým kořením a spojíme s oloupaným a na kostičky nakrájeným rajským jablkem. Zformujeme z něj 10-12 šištiček, které upečeme v troubě nebo na grilu. Baklažánové plátky omyjeme, potřeme olivovým olejem a dáme zapéct nebo grilovat, jen do změknutí tak, aby se do nich daly šišky masa zabalit. Maso balíme do baklažánů (asi jako ptáčky, ale bez nití). Klademe do pekáče v řadách vedle sebe.

Zalijeme omáčkou, kterou jsme připravili takto: na olivovém oleji osmažíme cibuli, přidáme rajská jablka, česnek, sůl, pepř, tymián, mletou papriku nebo zázvor, 1 kostku hovězího bujónu, kostičky zbylých baklažánů, po zhoustnutí ochutnáme, dochutíme a přidáme nasekanou petrželku. Nalijeme na závitky, přikryjeme (alobalem) a dáme na chvíli zapéct do trouby.

Podáváme s rýží. Možno posypat osmaženými piniovými oříšky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Kebab v baklažánech

Komentáře

  1. Helena   13.05.2006 | 8:15 | reagovat |

    Recept na nakladane baklazany sem vlozim asi za 8 dni.Udelam to a ochutnnam predem.Musi se nechat tyden ulezat.Uz jsem to dlouho nedelala,protoze tady se to da koupit hotove(ale mene chutne).

  2. Pepa   11.05.2006 | 22:01 | reagovat |

    SVETOVÉ!!!

  3. Airan   11.05.2006 | 11:23 | reagovat |

    Pani Heleno, delam opecene lilky rozmixovane s mletimi orechy a cesnek, ale nakladane ne. Mohla byste pridat recept, dekuji.

  4. Jaroslava Oumarová   11.05.2006 | 11:17 | reagovat |

    Heleno, neptejte se, mrkněte, jestli tu recept už je a v opačném případě ihned napište do nových:-))))

  5. Marsí   11.05.2006 | 10:25 | reagovat |

    Určitě dobrůtka...ukládám.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka! Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka!
Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web