Autor:

Karbanátky

Střední
Porce: 5
Ingredience
Vepřový bůček 1 kg
Žemle 3 ks
Mléko 1,5 dl
Česnek
hlavička
 
Kmín
lžička
 
Majoránka  
Pepř mletý  
Vejce 2 ks
Strouhanka  
Sůl  
Olej
na smažení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Namočíme žemle do mléka, bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky. Osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, prolisovaný česnek, majoránku a kmín Dobře promícháme, osolíme. Z hmoty vytvoříme váleček (podobný houskovému knedlíku), zabalíme jej do alobalu (mikrotenového sáčku) a necháme přes noc v ledničce. Z válečku krájíme kolečka (podobné knedlíkům), obalíme ve strouhance, smažíme na pánvi asi 3-5 min. po každé straně, olej asi 1 cm (střední plamen) pozn. asi 10 řízků

Přílohy:

- vařené brambory nebo bramborová kaše

- hranolky nebo krokety

Doba přípravy:

-směs den předem (asi 30 min.)

-smažení 20-40 min.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Karbanátky

Komentáře

  1. Eda   29.03.2011 | 22:17 | reagovat |

    Olej asi 1 cm !! Moc mi to pomohlo, diky ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web