Karamelový grog

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce cukr
    • 0,5
      l hnědý rum
    • voda vlažná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr upražíme na karamel a zalijeme malým množstvím teplé vody. Mírně povaříme, až se karamel úplně rozpustí. Do teplé směsi postupně přiléváme rum. Dbáme, aby směs s rumem již nevařila. Grog podáváme horký!
2
Z knihy Vůně dobrot z podhůří Šumavy.
Zařazení: Nápoje Alkoholické

Komentáře k receptu

  • lulu kkk
    lulu kkk |

    25. 12. 2008 20:38

    Priprava velice jednoducha a chutove moc dobre ... pridala jsem jeste kousek citronu. Doporucuji.

  • stafi stafi
    stafi stafi |

    1. 4. 2006 21:18

    Dnes jsem to vyzkousela a je to opravdu vyborne.....jen jsem tam pridala asi 2dc mleka, vznikla vyborna jemna chut. Chutnalo to podobne jako Baileys, akorat v teplem provedeni , mnam mnam :o)

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    1. 4. 2006 00:19

    Tenhle gropg jsem pila u známých. Přidávali ale do každé skleničky na úplně horký grog ještě malý kousíček mála. Máslo se hned rozpustilo a dělalo divy - "srazilo hroty" rumu a bylo to jemňoučké jak pro miminka :-)

  • luckymili
    luckymili |

    29. 3. 2006 21:25

    Tenhle recept mě učil tatínek, říkal tomu námořnický grog. Stále ho v zimě dělávám a někdy ho obměním. Udělám karamel, zaliji flaškou červeného vína, tradiční kousek skořice a pár hřebiíčků a přidám rum. Nejlepší prevence a léčba nachlazení.