Autor:

Moje rajská

Střední
Ingredience
Cibule  
Olej  
Bobkový list  
Nové koření  
Tymián  
Cukr  
Sůl  
Pepř mletý
kuličkový
 
Hladká mouka 4 lžíce
Rajský protlak
nejlépe Italské v1/4 litrové krabičce
5 ks
Moje rajská

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Říkáte si rajská..., já si to říkala taky, než tu mou začali naši známí opěvovat. Tak se podělím.

Klasika, cibuli zeskovatět, přidat hnedle všecko koření (dávám dost, 2 bobkový, 8 a 8 nového a pepře a řádnou špetku tymiánu). Koření na oleji lépe pustí aroma. Zasypu moukou a nechám jí vybělet, zaliji studenou vodou a nechám rozvařit. Pozor, rádo ti utíká z hrnce.

Když se mouka rozvaří,napasuju tam protlaky - vážně víc, žádné šizení, jen tak je to pořádná rajská, nechám provařit, osladím a osolím podle chuti, my raději sladší, případně připdám malou kávovou lžičku octa. Je skvělá, žádná nastavovaná vybledlinka ;-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.12 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)

Komentáře k receptu: Moje rajská

Komentáře

  1. Ivka   17.10.2014 | 10:30 | reagovat | závadný

    Dělám stejně, nej rajda co znám :-)

  2. Eva S.   24.08.2014 | 10:42 | reagovat | závadný

    MOJE RAJSKÁ: z cukru udělám cukrkandl,opatrně zaliji vařící vodou ,až se cukrkandl rozvaří,přidám celkem hodně raj.protlaku/i 4 plechovky/ a přidávám koření /bobový list,nové koření,nebát se dát i vícero hřebíčků,celý pepř,sůl.Tohle povařím cca 25 minut,a pak si udělám na másle zásmažku a pokud je řídká tak tam ještě přidám trochu škrobu.Povařím tak 5 minut a přecedím a dám tam ocet tak aby chuť vyzněla sladkokysele.Pak ušlehám šlehačku a zapravím do omáčky a naposledy tam přidám nastrouhaný česnek a tím je hotovo.Zkuste a uvidíte sami. :-)

  3. jitka n.   01.02.2012 | 11:32 | reagovat | závadný

    Je úžasná, dělala jsem ji přesně podle návodu a i když nejsem milovník rajské, tahle mě nadchla. Je úúúúžasnáááá!!! :-*

  4. Alena   30.07.2011 | 15:25 | reagovat | závadný

    Děkuji za rychlý a dobrý recept. Moc jsme si (i naše dětičky) pochutnali.

  5. Terka   18.02.2011 | 12:56 | reagovat | závadný

    také tak vaříme, někdy s bazalkou ale vždy s medem :) mnam

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web