Kapustový nákyp

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapusta hlávková
    • 150
      g uzeniny
    • 4
      lžíce máslo
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 70
      g eidam sýr
    • 1
      sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou kapustu vložíme do vody, uvaříme, scedíme a umeleme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme mletou kapustu, osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku a v troubě zapečeme dorůžova. Před koncem zapékání posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    8. 9. 2006 14:00

    Prosím, jakou zeleninu má autor(ka) na mysli? Viz. přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu..Nebo to má být ta uzenina? Jinak recept vypadá zajímavě, kapusty se letos urodilo dost, tak to asi zkusím.