Autor:

Kapustový prívarok podle mě

150 minut PT0H150M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Kapusta 1 kg
Cibule
středně velká
1 ks
Česnek 1 ks
Špekáček 4 ks
Brambory 750 g
Vepřové sádlo 1 lžíce
Olej 1 lžíce
Sůl  
Kmín
Celý
 
Masox
1 kostka nebo lžíce sojové omáčky
 
Polohrubá mouka 2 lžíce
Paprika - sladká
vrchovatá
1 lžička
Voda
nebo vývar
 
Kapustový prívarok podle mě

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Ze zeleniny, Uzeniny

Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek a kmín, zalijeme vývarem, nebo vodou, aby se maso zakrylo. Chvíli vaříme, přidáme umyté špekačky (v celku), sojovou omáčku, nebo masox.

Uvařené špekáčky oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme na kostky pokrájené brambory, v případě potřeby, přidáme ješte vývar nebo vodu, prívarok nesmí být kašovitý, vaříme do změknutí brambor. Mezitím si přichystáme z oleje, polohr. mouky a sladké papriky zásmažku, predtím, než jí dáme do prívarku, jí zalijeme dcl vody, dobře promícháme a dáme do prívarku. Vložíme pokrájené špekáčky a necháme přejít varem. Podáváme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť.

Moja poznámka: Když se peče maso, zůstává výpek, který dám do mrazáku a při této příležitosti zužitkuji do tohoto prívarku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Domácí veka s překvapením Špekáčky & spol. - klasika nejen k pivu Články z

Komentáře k receptu: Kapustový prívarok podle mě

Komentáře

  1. anaj46   28.12.2011 | 15:22 | reagovat |

    nějak mě tam chybí v ingrediencích zmínka o mase.které máme zalít vývarem

  2. recepty73   20.10.2010 | 12:46 | reagovat |

    Poprvé jsem tohle jedl kdysi u tety a musím říct,že při pohledu do talíře se mi lžíci do ruky brát něchtělo :-( ,ale chyba lávky ;-) =je to super!!Klíďo i bez špekáčku,ale nesmí to být kaše,takže brambor na kostky je lepší než strouhaný(někdo to tak dělá :-! ).Když zbyde,je to jedlé i s pokojovou teplotou :-P .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web