Autor:

Kapusta v pivním těstíčku

Snadné
Ingredience
Kapusta
- nejlépe letní, malé hlávky
 
Olej
na smažení
 
Ubrousek
na okapání přebytečného oleje
 
Těstíčko:
Rozšlehané vejce 3 ks
Pivo
- světlé 10 °
8 lžíce
Hladká mouka
dle hustoty, cca
100 g
Sůl  
Koření
dle chuti: česnekové, grilovací... nebo nastrouhaný česnek
 
Prášek do pečiva
- na špičku nože
 
Kapusta v pivním těstíčku

Postup přípravy:

Kapustu uvaříme ve slané vodě na skus, scedíme, necháme dobře okapat, pokrájíme na měsíčky tak, že každý kousek bude mít část košťálu, který nám bude kapustové dílky držet pohromadě.

Z uvedených ingrediencích umícháme hladké středně husté těstíčko, které nám nebude rychle ztékat z kapusty. Ochutíme ho dle vlastní chuti.

V těstíčku obalíme dílky kapusty, které smažíme ze všech stran v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové dílky položíme na ubrousek, necháme okapat přebytečný olej.

Podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Brambory na vánoční salát: Jak vybrat správný typ? Články z

Komentáře k receptu: Kapusta v pivním těstíčku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web