Autor:

Kapusta v pivním těstíčku

Snadné
Ingredience
Kapusta
- nejlépe letní, malé hlávky
 
Olej
na smažení
 
Ubrousek
na okapání přebytečného oleje
 
Těstíčko:
Rozšlehané vejce 3 ks
Pivo
- světlé 10 °
8 lžíce
Hladká mouka
dle hustoty, cca
100 g
Sůl  
Koření
dle chuti: česnekové, grilovací... nebo nastrouhaný česnek
 
Prášek do pečiva
- na špičku nože
 
Kapusta v pivním těstíčku

Postup přípravy:

Kapustu uvaříme ve slané vodě na skus, scedíme, necháme dobře okapat, pokrájíme na měsíčky tak, že každý kousek bude mít část košťálu, který nám bude kapustové dílky držet pohromadě.

Z uvedených ingrediencích umícháme hladké středně husté těstíčko, které nám nebude rychle ztékat z kapusty. Ochutíme ho dle vlastní chuti.

V těstíčku obalíme dílky kapusty, které smažíme ze všech stran v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové dílky položíme na ubrousek, necháme okapat přebytečný olej.

Podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: Kapusta v pivním těstíčku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web