Autor:

Jogi Masala (Dáta Masala, Yogi Tea...)

Střední
Ingredience
Voda 1 l
Mléko
2-5
5 dl
Skořice
celá
1 ks
Kardamom
zelený - celý
4 ks
Hřebíček
2-3
3 ks
Pepř mletý
kuliček
9 ks
Cukr 8 lžička
Čaj
listový černý nebo 6 sáčků(OP)
4 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Teplé

Smícháme vodu a mléko v hrnci a necháme přejít varem. Přidáme koření a cukr. Trochu promícháme a odstavíme. Hrnec přikryjeme a necháme koření louhovat minimálně 10 minut. Přidáme sypaný čaj nebo čajové sáčky a necháme podruhé přejít varem. Na mírném ohni vaříme 5 minut. Odkryjeme, zkontrolujeme barvu a chuť, či to nechce ještě trochu mléka nebo cukru. Tento náš výtvor přecedíme do nahřáté čajové konvice a následně podáváme.

Poznámka: množství cukru a mléka si můžeme samozřejmě přizpůsobit, místo cukru můžeme také použít přiměřené množství medu.

Poznámka 2.: základní přísady se dají koupit jako směs koření pod názvem Yogi Masala, Dáta Masala, Jogi Tea... - pokud používáme koupenou směs, tak použijeme 3-4 lžičky. V žádném případě však ne Garam Masala, nebo Tandoori Masala, které se také často používají v indické kuchyni avšak na přípravu místních jídel. A případná záměna by mohla znamenat dost nepříjemný zážitek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Jogi Masala (Dáta Masala, Yogi Tea...)

Komentáře

  1. FN   15.10.2016 | 19:11 | reagovat |

    Vyzkoušel jsem dnes podle "vylepšeného" postupu od Daireann a je moc dobrá :)
    Pokud chcete masalu "jako v čajovně", tak jak píše Petra, přidat trochu zázvoru (to je takové to příjemné pálení)

  2. Petra   01.12.2013 | 12:46 | reagovat |

    Výborný nápoj. Vřele doporučuji přidat ke koření ještě nastrouhaný čerstvý zázvor. Nápoj dostane takovou ostřejší a výraznější chuť a výborně se hodí i při chřipce nebo nachlazení, hrozně se člověku uleví a zkrátí to dobu léčení ! Stejně jako Daireann koření přidávám už na začátku a vodu přivedu k varu s ním, lépe se pak vyluhuje.

  3. Daireann   18.11.2007 | 12:49 | reagovat |

    je to vynikající, dělám doma taky, jen mám trochu přehozený postup - koření nenechávám vyluhovat, ale rovnou přivedu vodu s ním k varu, potom to samé s čajem a až potom přilévám mléko

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web