Autor:

Jogi Masala (Dáta Masala, Yogi Tea...)

Střední
Ingredience
Voda 1 l
Mléko
2-5
5 dl
Skořice
celá
1 ks
Kardamom
zelený - celý
4 ks
Hřebíček
2-3
3 ks
Pepř mletý
kuliček
9 ks
Cukr 8 lžička
Čaj
listový černý nebo 6 sáčků(OP)
4 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Teplé

Smícháme vodu a mléko v hrnci a necháme přejít varem. Přidáme koření a cukr. Trochu promícháme a odstavíme. Hrnec přikryjeme a necháme koření louhovat minimálně 10 minut. Přidáme sypaný čaj nebo čajové sáčky a necháme podruhé přejít varem. Na mírném ohni vaříme 5 minut. Odkryjeme, zkontrolujeme barvu a chuť, či to nechce ještě trochu mléka nebo cukru. Tento náš výtvor přecedíme do nahřáté čajové konvice a následně podáváme.

Poznámka: množství cukru a mléka si můžeme samozřejmě přizpůsobit, místo cukru můžeme také použít přiměřené množství medu.

Poznámka 2.: základní přísady se dají koupit jako směs koření pod názvem Yogi Masala, Dáta Masala, Jogi Tea... - pokud používáme koupenou směs, tak použijeme 3-4 lžičky. V žádném případě však ne Garam Masala, nebo Tandoori Masala, které se také často používají v indické kuchyni avšak na přípravu místních jídel. A případná záměna by mohla znamenat dost nepříjemný zážitek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Jogi Masala (Dáta Masala, Yogi Tea...)

Komentáře

  1. FN   15.10.2016 | 19:11 | reagovat | závadný

    Vyzkoušel jsem dnes podle "vylepšeného" postupu od Daireann a je moc dobrá :)
    Pokud chcete masalu "jako v čajovně", tak jak píše Petra, přidat trochu zázvoru (to je takové to příjemné pálení)

  2. Petra   01.12.2013 | 12:46 | reagovat | závadný

    Výborný nápoj. Vřele doporučuji přidat ke koření ještě nastrouhaný čerstvý zázvor. Nápoj dostane takovou ostřejší a výraznější chuť a výborně se hodí i při chřipce nebo nachlazení, hrozně se člověku uleví a zkrátí to dobu léčení ! Stejně jako Daireann koření přidávám už na začátku a vodu přivedu k varu s ním, lépe se pak vyluhuje.

  3. Daireann   18.11.2007 | 12:49 | reagovat | závadný

    je to vynikající, dělám doma taky, jen mám trochu přehozený postup - koření nenechávám vyluhovat, ale rovnou přivedu vodu s ním k varu, potom to samé s čajem a až potom přilévám mléko

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web