Masala chai

Hodnocení:

Moje:

10 minut
10
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l vařící voda
    • 3
      ks skořice špalíčky
    • 5
      kostka zázvor Nakrájené kostičky
    • 0,5
      lžička hřebíček
    • 0,5
      lžička kardamom semínka (kuličky)
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžička černý čaj Silný černý čaj nejlépe z oblasti indického Ásámu, Nepálu nebo Darjeelingu (...tedy žádný pytlík :-)
    • 0,5
      l mléko polotučné
    • med podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravenou směs nechte pět minut povařit a pak vhoďte dvě čajové lžičky sypaného silného černého čaje, nejlépe z oblasti indického Ásámu, Nepálu nebo Darjeelingu.
2
Pak přilijte čtvrt až půl litru mléka (podle chuti) a opět, nyní již jen na okamžik, přiveďte mléčný nápoj znovu k varu. Jakmile čaj začne kypět, na pět minut jej odstavte. Pokud sladíte cukrem, přisypejte ho už nyní, med přidávejte naopak až nakonec, aby ho vysoká teplota neznehodnotila. Nakonec slijte přes sítko a můžete podávat.
3
Stejně jako indické rodiny, i vy můžete s receptem na svůj masala chai po čase experimentovat. Zkuste přidat například muškátový oříšek či sušenou pomerančovou kůru nebo jiné vaše oblíbené koření. A sledujte, jak se chuť, vůně i účinky zázračného nápoje mění.
4
Tento ájurvédský silný nápoj s mnoha léčivými účinky vám pomůže překonat vyčerpávající konec zimy. Má okamžité hřejivé účinky a navíc při pravidelném pití posiluje imunitu.
Zařazení: Nápoje Mléčné Teplé

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    15. 9. 2014 12:53

    https://www.caro.cz

  • Zdena
    Zdena |

    21. 2. 2013 19:19

    Masala chai :-| Jogi Masala,Yogi Tea