Jehněčí žebírko s Nivou

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Maso
    • 10
      ks jehněčí maso žebírka
    • 120
      g sýr niva
    • 1
      ks rohlík
    • 1
      lžíce tymián čerstvý, nebo 1 lžička sušeného
    • 50
      g strouhanka
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Marináda
    • 5
      lžíce olej
    • 1
      lžíce máta
    • citronová šťáva z 1 ks
    • 1
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okraje žebírek 2x mírně nakrojíme, aby se žebírka nekroutila a rukou naklepeme. Přísady na marinádu smícháme, zalijeme žebírka a v chladničce necháme nejméně 24 hodin odležet. Odleželá žebírka prudce opečeme z obou stran asi po 1,5 min. Solíme až při opékání. Ve vodě namočený rohlík vymačkáme, důkladně promícháme s Nivou, ochutíme tymiánem a zahustíme strouhankou. Opečená žebírka poskládáme na plech, navršíme na ně Nivovou náplň a při 200 °C pečeme asi 10 minut.
2
Podáváme s brambory a salátem.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.