Autor:

Jahodová polévka mléčná

20 minut PT0H20M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Mléko 1 l
Jahody 750 g
Moučkový cukr
80 - 100
 g
Vanilkový cukr
Solamyl (bramborový škrob) 3 lžíce
Čokoládové hoblinky  
Mandlové lupínky  
Jahodový likér  
Jahodová polévka mléčná

Postup přípravy:

Mléko smícháme s cukrem a škrobovou moučkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a dáme chladit. Než zhoustlé mléko zchladne, očistíme a rozmačkáme (nebo jen na kousky nakrájíme - jak má kdo rád) jahody. Vmícháme je do zahuštěného mléka, ochutíme vanilkovým cukrem, likérem a důkladně vychladíme. Podáváme v miskách, které můžeme přizdobit čokoládou, mandlemi nebo trochou ušlehané šlehačky. V létě tuto polévku jíme jako součást lehké večeře nebo místo svačiny. Ve vedru příjemně osvěží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3+
3.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 4x)
Reklama
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Jahodová polévka mléčná

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web