Autor:

Jehněčí na víně

70 minut PT0H70M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Jehněčí svíčková 400 g
Olivový olej 3 lžíce
Mrkev 250 g
Červená cibule 200 g
Červené zelí 300 g
Červené víno 100 ml
Rozinky 50 g
Rozmarýn
(lístky)
 
Muškátový květ  
Sůl  
Pepř mletý  
Jehněčí na víně

Postup přípravy:

Maso opláchněte a osušte. Lístky rozmarýnu nadrobno nasekejte a promíchejte s trochou muškátového květu, 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Maso potřete touto marinádou a nechte asi 20 minut odpočívat. Oloupanou mrkev a cibuli nakrájejte na plátky, zelí opláchněte a nakrájejte na kousky.

V kastrolu rozehřejte zbylý olej a osmažte na něm zeleninu. Osolte, opepřete, přidejte 100 ml vody, víno, rozinky a mírně povařte asi 20 minut. Silnostěnnou pánev rozehřejte a opečte na ní ze všech stran maso, asi 10 minut. Vyjměte, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočívat. Maso šikmo nakrájejte na slabé plátky a podávejte se zeleninou na víně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí na víně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web