Autor:

Jednoduchá kávová zrna

Snadné
Ingredience
Moučkový cukr
může být i víc
250 g
Máslo 100 g
Kakao 50 g
Instantní káva
1-2 lžíce
 
Hnědý rum
1-2
2 lžička
Poleva:
Čokoláda na vaření 100 g
Ztužený tuk 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Smícháme cukr, máslo, kakao, kávu a rum. Vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme kávová zrna. Uprostřed vždy uděláme tupou stranou nože čáru. Necháme asi hodinu ztuhnout v chladničce.
Čokoládu na vaření se lžičkou tuku rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme dohladka. Zrna namáčíme do polevy. Pokud se čára uprostřed při tuhnutí zacelí, opět ji nožem naznačíme a znovu dáme do chladničky ztuhnout. Pak uložíme do chladničky a dáme ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá kávová zrna

Komentáře

  1. Irena Klasová   28.12.2007 | 14:53 | reagovat | závadný

    Vynikajicí:-))

  2. žiži   22.12.2007 | 18:53 | reagovat | závadný

    jsou výborný

  3. Pavla Konečná   22.12.2007 | 4:24 | reagovat | závadný

    Nechybí tam náhodou ještě piškoty?Copak se tahle hmota udrží pohromadě?

  4. Irena Klasová   18.12.2007 | 13:57 | reagovat | závadný

    A postup přípravy je jaký? Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web