Jahodové pyré

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g jahody
    • 2
      lžíce pomerančový likér
    • drcený led
    • 6
      ks pomeranč Velké
    • 50
      g cukr hnědý
    • 6
      ks máta čerstvá, několik lístků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Odřízněte vršek pomeranče a pomocí malého nože a lžičky vydlabejte dužninu. Tu pak nakrájejte na kostičky do větší misky a vymačkejte z ní šťávu, kterou smíchejte s pomerančovým likérem a cukrem a povařte na mírném ohni asi 5 minut. Dejte vychladit.
2
Mezitím nakrájejte jahody a polijte je vychlazeným pomerančovým sirupem. Vzniklou směsí naplňte připravené pomerančové slupky a dejte na půl hodiny do ledničky. Na závěr dozdobte čerstvými lístky máty a drceným ledem.

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    28. 5. 2007 20:50

    Pomerančový likér se dá v nealkoholické variantě zcela vynechat, je to dobré i bez něj :) Taky se moc těším, až začnou jahody, jsem docela jahodový maniak.

  • Lenka
    Lenka |

    25. 5. 2007 18:33

    Dá se něčím nealkoholovým nahradit pomerančový likér?

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    18. 5. 2007 21:47

    Majko,máte velice originální recepty,tento mě zaujal hodně a v sezóně jahod vyzkouším.