Hovězí na divoko

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
120 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek hovězí maso
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,3
      ks celer
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      snítka tymián
    • 5
      ks nové koření kuliček
    • pepř mletý
    • sůl
    • 100
      g slanina
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 1
      sklenice červené víno
    • 0,5
      sklenice červený vinný ocet dá se použít i obyčejný ocet
    • olej
    • 0,5
      sklenice voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky nebo můžeme nastrouhat na hrubo a rozložíme ji v míse na maso i s kořením. Vodu svaříme s octem a po vychlazení nalijeme s vínem k masu a zelenině. Přiklopené necháme přes noc v lednici.
2
Poté marinádu se zeleninou slijeme a rozmícháme v ní rajský protlak. Slaninu osmažíme, na ní opečeme maso a pak oboje vložíme do pekáčku, přelijeme marinádou. Pečeme do změknutí masa, podle potřeby podléváme. Měkkou zeleninu můžeme nechat ve šťávě tak jak je anebo ji můžeme přepasírovat nebo rozmixovat a pak znovu přidat do šťávy. Můžeme také zahustit moukou.
3
Příloha: brambory nebo bramborové knedlíky.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miroslava Machová
    Miroslava Machová |

    24. 11. 2008 09:35

    nebylo to špatný, ale protože se to nakládá do octa je lepší tu marinádu pak nepoužít, ale vyhodit a dát na pečení novou zeleninu + zbytek bez octa. Hověží maso se do octa nakládá, ale je lepší to pak dělat z nového

  • zdenka
    zdenka |

    26. 3. 2008 21:34

    Tak to nám vůbec nechutnalo,dělala jsem přesně podle receptu a škoda masa a práce.