Autor:

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Střední
Ingredience
Vepřová plec 700 g
Sůl  
Pepř mletý  
Rostlinný olej 3 lžíce
Apetito
(150-200g)
4 kostka
Mléko 2 dl
Listový špenát
(200-250) čerstvý
250 g
Světlá jíška  
Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Vepřové

Na oleji si orestujeme osolenou a opepřenou plec pokrájenou na kostičky (nudličky) dozlatova, přilijeme asi 2 dcl vody a necháme povařit doměkka.

Očistíme si špenátové listy, které spaříme v horké vodě a pokrájíme. Je-li maso měkké, přidáme k němu sýry a necháme je rozpustit, přilijeme 2 dcl mléka, 2 dcl vody, trošku světlé jíšky, povaříme, dochutíme popřípadě solí, pepřem (použít můžeme i česnek nebo muškátový květ).

Jako přílohu můžeme zvolit prakticky cokoliv: těstoviny, brambory, noky, rýži...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 73 x
1-
4.79 73 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 73x)
Kysané zelí Oblíbená ingredience - kysané zelí. Vyzkoušejte skvělé recepty! Články z

Komentáře k receptu: Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Komentáře

  1. Týna   03.09.2016 | 10:15 | reagovat | závadný

    Vařila jsem jí včera a byla výborná :-* . Děkuji.

  2. lkomarkova   16.09.2015 | 11:15 | reagovat | závadný

    dělám tuto omáčku velmi podobně je skvělá a velmi rychlá, jen místo taveného sýra dávám Lučinu a přidávám trochu česneku :-)

  3. Klára Doubková   14.07.2014 | 8:43 | reagovat | závadný

    F A N T A S T I C K É

  4. Míša Papková   12.06.2014 | 19:53 | reagovat | závadný

    Moc dobré, není nad listový špenát .-)

  5. Slávka   28.04.2014 | 17:57 | reagovat | závadný

    Nic moc náročného, zato ale excelentní jídlo. Někdy zas udělám.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web