Houby v košilce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: yanul

Suroviny

Vložit do nákupu
    • houby
    • sůl
    • hladká mouka
    • vejce
    • česnek
    • pivo
    • brambůrky (chipsy)
    • 200
      g sýr
    • 2
      lžíce strouhanka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuto dobrůtku jsou nejlepší suchohřiby, ale nic nebrání zkusit i jiné druhy, nyní právě rostou jako divý.
2
Jejich kloboučky osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, do kterých prolisujeme 5 stroužků česneku a přidáme 2 lžíce piva, ne plzeňské, to je hořké. Sáček chipsů na několika místech propícháme špendlíkem a pak válečkem podrtíme. Nasypeme do misky a promícháme je se strouhankou a jemně postrouhaným tvrdým sýrem. V té směsi houby obalíme, lehce přitlačíme a rovnáme na plech, vyložený pečícím papírem. Papír lehce potřeme lžící oleje, dobře se roztírá gumovou stěrkou. Vložíme do předehřáté trouby, vyhřáté na cca 180 °C, ale nezapomeneme je péci přikryté. Zhruba po 15-ti minutách otočíme, kůrčička musí být zlatavá a po otočení dopečeme. Na celé pečení by měla stačit půlhodinka.
3
V tomto obalu jsem už dělala kuřecí křidélka, také stehýnka - paličky, kapra, uzenou krkovičku i květák, ale ten jsem předem krátce povařila. Vše je vždy krásně měkké, na povrchu křupavé, kdyby se vám zdálo málo, tak pečte posledních pár minut odkryté. Klasicky smažená jídla už dělám jen tímto způobem.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.