Francouzský salát

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g brambory vařené ve slupce
    • 60
      g mrkev sterilovaná, nebo ve slané vodě uvařená
    • 60
      g zelené fazolky - sterilované
    • 60
      g hrášek
    • 80
      g nakládané okurky
    • 80
      g jablka čerstvá nebo kompotovaná
    • sůl
    • ocet nebo citronová šťáva
    • pepř mletý
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 300
      g majonéza 250-300g, kořeněná nebo smetanová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory, mrkev, fazolky a oloupaná jablka nakrájíme na stejnoměrné kostičky a vložíme do mísy. Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, lehce vymačkáme a s hráškem přidáme do směsi. Salátovou směs osolíme, opepříme, okyselíme, pokapeme worchestrovou omáčkou, dobře promícháme a nakonec lehce vmícháme majonézu.
2
Tento salát používáme k přípravě obložených chlebíčků, nebo k plnění rajčat, paprik a vařených vajec. Podáváme-li ho jako samostatný pokrm, upravíme salát do hlubší skleněné misky a povrch ozdobíme hlávkovým salátem, rajčetem a vařenými vejci. Jako příloha se hodí bílý chléb, banketky nebo švýcarské briošky.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.