Filipínské kuře

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře rozdělíme na cca 10 ks bez kůže
    • máslo Na potření
  • Marináda
    • 1
      hrnek sojová omáčka
    • 1
      lžíce zázvor
    • 2
      lžička česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      hrnek citronová šťáva
    • 1
      hrnek máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce kuřete umyjeme, usušíme. Vidličkou jej důkladně propícháme. Promícháme přísady na marinádu a vše zahřejeme. Touto (teplou) marinádou zalijeme porce kuřete a marinujeme min. 4-6 hodin. V průběhu marinování obracíme.
2
Po této době kuře vyjmeme a osušíme. Potřeme kuře máslem a na rozpálené pánvi pečeme po každé straně cca 15 min.
3
Jako příloha je nejvhodnější rýže. Marináda by se měla téměř celá "nasáknout" do porcí.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Martin Slouka
    Martin Slouka |

    31. 1. 2006 15:44

    Po třiceti minutách na pánvi musí být kuřecí prsa obzvláště propečená. Alespoň si vyrobíme nové a voňavé prkýnko do kuchyně.