Dušené kedlubny s mrkví

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: sarka rudlova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kedlubna
    • mrkev
    • vepřové maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné kedlubny a mrkev nakrájíme na stejnoměrné kostičky, stejně tak i maso ( množství dle chuti), vložíme do tlakového hrnce, zalijeme dostatečným množství vody (aby bylo vše ponořené) a dusíme, aby vše změklo, ale nerozvařilo se. Až je vše měkké dochutíme solí a pepřem a zahustíme jíškou. Můžeme dozdobit i petrželkou.
2
Podáváme s chlebem.
3
Recept mám od své babičky a jelikož obě vaříme "podle oka" neuvádím přesnější množství ani dobu dušení.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 6. 2011 10:25

    ...výborné :-P , ...já nejdřív osmažím maso, které dusím téměř doměkka. Zeleninu přidávám později, máme jí rádi na skus a doba vaření trvá kratší dobu než u masa... .