Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 50
      g maizena
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 500
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g máslo
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 500
      g jahody
    • 3
      ks kiwi
    • 1
      ks želatina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pěny utřeme žloutky se 75 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a maizenu. Ušleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta. Vymažeme a vysypeme dortovou formu. Pečeme 20 minut při 180 °C. V 500 ml mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutkem a zbylým tukem. Po lžících vmícháme pudink a kysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlý korpus a na něj vyrovnáme omyté a pokrájené ovoce. Podle návodu připravíme želatinu a polijeme jí ovoce.
Zařazení: Moučníky Dorty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza
    Tereza |

    26. 11. 2014 16:14

    Chci se zeptat, jestli můžu dát dvě patra korpusu nebo i tři patry. nerozteče se ten krém nebo tak něco???

  • svišť
    svišť |

    30. 4. 2013 12:31

    Kukuřičný škrob . Solamyl je bramborový, Maizena je kukuřičný.

  • Lucie
    Lucie |

    4. 9. 2012 20:52

    Kukuřičný škrob

  • jana
    jana |

    26. 8. 2012 15:41

    Co je, Maizena :-) :-(

  • Mmmmys
    Mmmmys |

    29. 1. 2012 19:46

    Kukuřičný škrob :)

  • AneJank
    AneJank |

    8. 10. 2011 21:14

    Co je to maizena???

  • zuzka
    zuzka |

    25. 6. 2011 23:18

    nevim co to je maizena to bude nejaka picovina :-S

  • Tereza T
    Tereza T |

    21. 4. 2011 11:31

    Opraveno, díky.

  • Gabin
    Gabin |

    20. 4. 2011 22:49

    nejsem si jista, kdo znamkuje obtiznost, ale jestli tohle nekdo oznacil opravdu jako obtizne, pak je to amater...

  • jana
    jana |

    7. 3. 2011 19:40

    výborný lehký dort.všem doporučuji. :-)

  • Michal Hřebačka
    Michal Hřebačka |

    2. 7. 2007 06:51

    Nepodařilo se mi ušlehat ze dvou žloutků tu základní pěnu... Vznikly mi krystalky obalené vejcem....

  • Anonym
    Anonym |

    11. 4. 2007 20:55

    Zuz,né každý má rád kupovaný korpus!

  • zuz
    zuz |

    11. 4. 2007 19:32

    korpus nemá cenu dělat, radši si kupte

  • lenacek
    lenacek |

    7. 1. 2007 14:02

    Tento recept znám a mate pravdu, krém je opravdu řídký a teče. Do 500 ml mléka se musí dát alespon 2 vanil. pudinky. Chuťově je ale výborný a dá se jíst i samotný třeba s piškotama či ovocem místo klasického pudinku. Korpus nedělám domácí ale používám kupovaný. Celkově to chutná výborně.

  • Věra
    Věra |

    31. 8. 2006 11:33

    No hlavně je blbost vařit puding podle návodu na sáčku, do krému se musí dát do 500 ml mléka minimálně 1a půl prášku. Musí být uvařený krém hodně hustý ,jinak teče.

  • Lena
    Lena |

    5. 3. 2006 10:28

    Ten postup je opravdu nesrozumitelně napsaný. Chybí zde i napsat pro jak velkou formu je dort dělán. Pustila jsem se do tohoto receptu,ale krém byl řidký,ač jsem pudink udělala hustý.Jak tedy dosáhnout dostatečné hustoty,aby se na talíři nerozlil??Jinak to bylo ovšem vynikající a všichni jsme si pochutnali.

  • Ludmila Slepičková
    Ludmila Slepičková |

    12. 2. 2006 12:31

    Hmm vypadá zajímavě

  • Marie Kudrnova
    Marie Kudrnova |

    5. 11. 2005 16:20

    Zbytek cukru se přidá do krému.Né do pudinku,zřídl by.Tak se ušlehá tuk,žloutky a cukr.Po vyšlehání se přidá pudink a smetana.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    23. 8. 2005 17:15

    Najdu originál a recept doplníme, domnívám se, že pravdu má cicolina. Ještě to ověřím.

  • cicolina
    cicolina |

    23. 8. 2005 13:45

    Ten cukr bude asi do krému, mělo tam asi být:utřeme máslo se žloutkem a zbylým cukrem, a ne tukem, ten tam nikde nezbývá.

  • debra
    debra |

    23. 8. 2005 06:50

    to tedy je nesrozumitelny - chtelo by to presny postup a verim tomu,ze ten dort potom(kdyz se povede upect korpus)muze byt velmi dobry:)

  • Lenka
    Lenka |

    9. 4. 2005 18:38

    Tento recept je vážně nesrozumitelný.

  • Kristin
    Kristin |

    25. 12. 2004 23:18

    zbytok cukru bude asi na uvarenie pudingu,aspon tak si myslim:-))

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    16. 8. 2004 11:08

    Maizena je kukuřičný škrob. Koupíte v každém obchodě.

  • lucie
    lucie |

    16. 8. 2004 11:05

    dobrý den, jsem začátečník a nevím co je maizena. moc děkuji za odpověď

  • Slavo Slavo
    Slavo Slavo |

    27. 7. 2004 12:46

    Na pripravu korpusu potrebujeme 75g cukru potom nevim na co potrebuji celkem 150g cukru:-)