Domácí Baileys

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: TýnaMonika

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plechovka salko slazené kondenzované mléko
    • 8
      lžíce kokosová moučka
    • 2
      balení tatra neslazené mléko
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 750
      ml hnědý rum 250-750

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené a mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!! Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova kokos a ještě horký ho v misce smícháme s neslazeneným TATRA mlékem. Necháme 24 hodin v lednici macerovat. Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme, popř. můžeme použít do bábovky. Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého vznikl hustý karamel s kokosovým mlékem a vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti). Slijeme do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce.
Zařazení: Nápoje Alkoholické

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    14. 12. 2014 12:26

    Tatra neslazené mléko je půlitrovka? nebo 250. Je to klasické do kávy, nebo zahuštěné neslazené? díky

  • Jájík
    Jájík |

    23. 10. 2014 13:10

    Můžu se zeptat, když mám domácí salko, tak jak ho mám vařit? Je potřeba ho vůbec vařit?děkuju za odpověď

  • pavel
    pavel |

    9. 2. 2006 13:53

    U nás se děla recept trošku jinak...2 plechovky kondenz. mléka, mandlový puding, mléko, cukr, rum.....Postup stejny jen misto kokosem navoneneho mleka pridavame mandlovy punding;)

  • Anonym
    Anonym |

    29. 3. 2005 15:13

    že by alá Brýdová????

  • Linda Doseová
    Linda Doseová |

    6. 3. 2005 18:37

    Dostala jsem se k tomuto receptu až v březnu, ale jak tak na to koukám, už se nemohu dočkat dalších vánoc. Rozhodla jsem se tedy, že jím uvítám jaro.Uvařím ho třeba na 1. jarní den.Vypadá to více než lákavě.Po ochutnání dám vědět

  • kuchařka Saša
    kuchařka Saša |

    17. 1. 2005 14:50

    Michal je pěkný popleta. Zda má papiňák, tak si nemusí kupovat nová kamna. V něm to stačí vařit 2 hodiny tak, že je ponořená celá plechovka.

  • Dana
    Dana |

    10. 1. 2005 12:20

    Je to sice dobre, ale když spočítáte dobu vaření a ceny surovin, tak je lepší koupit flašku originální.Nejsme přeci v hluboké totalitě, kdy se všechno muselo dělat doma, vaječňák a obyčejná šlehačka apod.

  • Jitka Kovaříková
    Jitka Kovaříková |

    10. 1. 2005 11:24

    Vyzkoušela jsem, je to vynikající!!! Bála jsem se sice vaření těch plechovek, ale dopadlo to výtečně. Doporučuji, fakt skvělé!

  • eva
    eva |

    20. 12. 2004 12:59

    Vařím tuto dobrotu již několik let , stači vařit 45 minu uzavřené plechovky ponořené do vody v normálním hrnci, papiňák není třeba, otvírat vychladlé, sladké mléko zkramelizuje zaručeně a neslazené nezkaramelizuje nikdy jen trochu zhnědne , moje poměry na základní dávku jsou 1:1:1 (salko, tatra,rum), není to tak husté, ale aspoň toho moc nezůstane na stěnách skleničky.

  • Tereza
    Tereza |

    17. 12. 2004 11:19

    Na ta dvě salka jsem dala 1/2 l rumu a bylo to tak akorat. Ale v tomhle případě určitě záleží na chuti každého. Rozhodně tam ale nedávám už žádný cukr, salka jsou sladká až až.

  • Martina
    Martina |

    14. 12. 2004 04:11

    Je mozne misto kokosu pridat instantni kokosove mleko?

  • Ja
    Ja |

    11. 12. 2004 17:46

    Plechovky nebouchnou, varil jsem je uz mnohokrat. V kuchyni mi bouchly akorat sklenice, kdyz jsem zavaroval jablka :-). Lepsi je whisky nez rum, dodava tomu hebkost.Nemusi byt nutne Jim Beam, staci levna ceska whisky od Bozkova. Neodopurucuju dodrzovat davkovani whisky, lepsi je dolevat a prubezne ochutnavat, bude to pak silne podle vasi chuti.Vzdy s mandlovym pudinkem.

  • leontynka
    leontynka |

    9. 12. 2004 12:47

    Díky moc za recept,vařila jsem to s přítelem a já pořád ochutnávala až mě musel vyhodit z kuchyňě a dodělal to sám.Je to v ledničce a pořád se na to chodím dívat a čuchat k tomu.Musím ale vydržet,je to pro mou mamku jako dárek.

  • Jiřina
    Jiřina |

    6. 12. 2004 13:39

    Myslím si, že je lepší si to Baileys koupit hotové, protože spotřeba materiálu a energie vyjde nastejno, né-li na víc.

  • Alena
    Alena |

    6. 12. 2004 12:09

    Milý Bobe a neotvírala Tvoje kamarádka to salko ještě horký, to bych se nedivila. Jinak je to první případ co tohle slyším a že tento recept dělám již několik let bez úrazu....

  • bob
    bob |

    6. 12. 2004 09:10

    POZOR mé velmi dobré kamarádce to salko explodovalo do obličeje, popáleníny na 40% obličeje a krku, návštěva očaře atd.....A to ho vařila na mírně Ale jinak je to dost dobry

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    6. 12. 2004 07:33

    Když tak čtu jen samou chválu, určitě to zkusím, takovéhle dámské pití nemůže na vánoce chybět! Jen jsem trochu rozpačitá z toho rumu - 1/4 litr až 3/4 litr je veliký rozpětí, určitě ovlivní nejen konzistenci, ale i chuť. Tak kolik toho rumu teda kdo dáváte? Dík.

  • lucik
    lucik |

    4. 12. 2004 15:01

    vyborne,vyborne!Hned, jak dorazim do Cech,tak to vyzkousim.Mrzi me,ze v UK nemohu sehnat spoustu surovin,ktere jsou potreba na nase ceske recepty,takze zatim hromadim zajimave navody a doma to pak rozjedu naplno:}

  • Kris
    Kris |

    3. 12. 2004 13:11

    Díky moc.i když mi to připadá dost 2 plechovky na to ostatní :-)

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    3. 12. 2004 13:03

    Plechovka Salka má 397 g.

  • Kris
    Kris |

    3. 12. 2004 12:55

    Jak velký mají být ty Salka?Napíše to někdo prosím???

  • Eva
    Eva |

    1. 12. 2004 09:15

    Včera vyzkoušeno, dneska už skoro vypito - stále někdo ochutnával - opravdu výborný recept. Do loňska jsem dělala vaječňák, ale ty syrová vajíčka v něm ...Takže nastala změna!

  • Marta
    Marta |

    29. 11. 2004 07:33

    Já jsem udelala kompromis mezi receptem zobrazeným a receptem paní Pavly. Uvařila jsem 2 salka, nechala vychladnout. Uvařila jsem z 0.5 l 1 mandlový pudink, ten přelila do misky a metličkou vymíchala do studena (skoro studena). Pak jsem dala do větší mísi pudink, dvě salka (bylo to celkem hodně husté), zalila 2 mléky tatra neslazenými zahuštěnými, získalo to tak tu správnou tekutost a pak přidala rum. Výsledek je skvělý, upíjím tak, že na Vánoce budu muset udělat novou várku.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 11. 2004 17:48

    Tak jsem to zkousel uz 2x: poprve jsem varil salko dve hodiny, podruhe 4 - a podruhe bylo mnohem karamelovejsi (varil jsem fakt v lazni - plechovka nestala na dne). Poprve jsem taky delal s rumem (Key rum) a podruhe s whisky - poprve jsem vyrobil Vevercin liker a podruhe skoro bejlýz, takze doporucuju whisky, kdyz uz se s tim clovek dela. A taky jsem si podruhe odpustil ten kokos a nepostreh jsem vyraznejsi rozdil. Jo a kdyz jsem do toho dal nakonec trochu normalni smetany, zdalo se mi to lepsi. A taky jsem to potreti zkusil bez salka - varit jen smetanu a a cukr, varil jsem snad sto let, ale tak dobrej karamel se stejne neudelal.

  • Dana Dědková
    Dana Dědková |

    28. 11. 2004 09:27

    Po vyzkoušení musím říct, že je to docela dobré, jenom příšerně sladké a to už jsem si tam vůbec netroufla dát ty vanilkové cukry...

  • Andrea
    Andrea |

    27. 11. 2004 20:30

    Myslím, že bych ho mohla zkusit jako vánoční dárek...diky moc, poté se podělím o to, jaký měl recept úspěch

  • Anonym
    Anonym |

    27. 11. 2004 15:36

    pitíčko je to moc dobré, jen má jednu vadu - nikdy nevydrží do vánoc...

  • verca
    verca |

    27. 11. 2004 09:23

    vařím tuhle pochoutku spoustu let ,super....a vařím mléko taky v papináku za 1hod je karamel

  • Andy
    Andy |

    21. 11. 2004 20:35

    Bayleis také vařím. Opravdu stačí vařit 2 plechovky Salka ponořené do vody 2hodiny. Po vychladnutí otvírám. Nedávám už žádný cukr ani kokos a místo rumu vodku a lřičku Nescafé

  • BMII
    BMII |

    18. 11. 2004 17:39

    Je to výborný!!!! Není co dodat

  • Ingeborg
    Ingeborg |

    18. 11. 2004 15:46

    Máte někdo zkušenost s tím, že by to bylo celý bez alkoholu?

  • Pavla
    Pavla |

    5. 11. 2004 22:32

    Také ho dělám, ale úplně jinak. Beilieas není kokosový, ale mandlový!!! salka vařit 2 hodiny. Z půl litru udělat puding(MANDLOVÝ), 1/2 rumu. Všechny věci nalít do mixéru a rozmixovat. Pudink nesladit, salka jsou sladká dost. Je z toho skoro 1a 1/2 litru, což se vyplatí, zkuste si paní Marie koupit jen 0.75ml. Stojí něco kolem 300Kč, to je rozdíl.

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    22. 10. 2004 13:58

    my vaříme salka 2 21/2 hodiny a uplně to vystačuje

  • Anonym
    Anonym |

    21. 10. 2004 10:14

    Dělám tento recept každý rok na vánoce, ale do papiňáku dát konzervu mi nenapadlo --- zkusím, snad přežiju.. dík prozatím

  • Eva Reková
    Eva Reková |

    20. 10. 2004 15:58

    Stačí vařit 1 hodinu zavřenou konzervu v papiňáku. Eva

  • Marie
    Marie |

    20. 10. 2004 12:27

    To se to bumbáníčko pěkně prodraží, když ten plyn je dražší to si to radši koupím!

  • alena
    alena |

    23. 9. 2004 08:12

    Plechovky dám do hrnce zaliju vodou aby byly potopené a vařím 2 hodiny, dělám to již dlouho a nikdy se nic nestalo .

  • Lukas
    Lukas |

    22. 9. 2004 17:14

    Ta plechovka se ma varit otevrena, nebo uzavrena? Kdyz bude uzavrena, tak nema jak unikat vodni para, kdyz bude otevrena, tak to neni rozdil oproti vareni v hrnci. Dik za odpoved.btw. to kondenzovany mliko se nemusi michat? nepripali se?

  • Eva Porschová
    Eva Porschová |

    18. 9. 2004 18:58

    Ještě jsem tohle nevařila, ale mám sto chutí to vyzkoušet, jenže se trochu bojím, jestli nebudu muset nechat vymalovat kuchyň, to bych vážně nerada.. :o)) Jaké máte zkušenosti? Slyšela jsem, že to může být docela drastická zkušenost.. :o)

  • paprika
    paprika |

    19. 8. 2004 22:21

    Podle mého názoru a zkušenosti je lepší a bezpečnější vařit kondenzované mléko již otevřené, nakonec i stav karamelu snadno odhadneme...

  • Kamila Kuligová
    Kamila Kuligová |

    2. 8. 2004 17:00

    Michal ma pravdu je lepsi je nechat dele povarit,ale jinak sqelý recept :)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    30. 7. 2004 08:08

    Mám velice dobré zkušenosti s vařením kondenzovaného slaz. mléka na přípravu karamelového krému, je úplně zbytečné vařit plechovku více než j e d n u hodinu. Necháme vychladnout do druhého dne a potom otevřeme a zpracujeme.

  • H. B.
    H. B. |

    27. 7. 2004 14:21

    recept máme tři generace v rodině pod názvemVeverčin likér

  • Anonym
    Anonym |

    23. 7. 2004 11:41

    Michale kup si nový kamna, opravdu stačí bohatě 2 hodiny a dělám to každý rok a pokaždé to vařím stejně dlouho tj. 2 hodiny.

  • katka
    katka |

    22. 7. 2004 13:13

    Ja jsem mela plechovky ponorene cele do vody a stacili mi opravdu dve hodiny - obsah plechovky jsem vyskrabavala lzickou :)

  • Michal
    Michal |

    21. 7. 2004 19:07

    No, pěkný recept, až na jednu drobnost - ty slazené kondenzované mléka bude třeba vařit déle, podle zkušenosti vím, že dvě hodiny na hustý karamel jsou málo - je třeba aspoň 5-6 hodin. Pochopitelně záleží, jak moc prudce člověk nechá tu vodu vařit, ale na mírném ohni (ono to ani jinak nejde) opravdu déle...