Autor:

Domácí Baileys

Snadné
Ingredience
Salko slazené
kondenzované mléko
2 plechovka
Kokosová moučka 8 lžíce
Tatra
neslazené mléko
2 balení
Vanilkový cukr 2 balíček
Hnědý rum
250-750
750 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Alkoholické

Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené a mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!! Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova kokos a ještě horký ho v misce smícháme s neslazeneným TATRA mlékem. Necháme 24 hodin v lednici macerovat. Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme, popř. můžeme použít do bábovky. Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého vznikl hustý karamel s kokosovým mlékem a vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti). Slijeme do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.36 11 5 1

Komentáře k receptu: Domácí Baileys

Komentáře

  1. Hanka   14.12.2014 | 12:26 | reagovat |

    Tatra neslazené mléko je půlitrovka? nebo 250. Je to klasické do kávy, nebo zahuštěné neslazené? díky

  2. Jájík   23.10.2014 | 13:10 | reagovat |

    Můžu se zeptat, když mám domácí salko, tak jak ho mám vařit? Je potřeba ho vůbec vařit?děkuju za odpověď

  3. pavel   09.02.2006 | 13:53 | reagovat |

    U nás se děla recept trošku jinak...2 plechovky kondenz. mléka, mandlový puding, mléko, cukr, rum.....Postup stejny jen misto kokosem navoneneho mleka pridavame mandlovy punding;)

  4. Anonym   29.03.2005 | 15:13 | reagovat |

    že by alá Brýdová????

  5. Linda Doseová   06.03.2005 | 18:37 | reagovat |

    Dostala jsem se k tomuto receptu až v březnu, ale jak tak na to koukám, už se nemohu dočkat dalších vánoc. Rozhodla jsem se tedy, že jím uvítám jaro.Uvařím ho třeba na 1. jarní den.Vypadá to více než lákavě.Po ochutnání dám vědět

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web