Divočák po myslivecku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kančí maso
    • 200
      ml červené víno
    • 1
      lžíce tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks cibule 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • chlebová kůrka Na zahuštění
    • 100
      g slanina
    • 100
      g houby (Čerstvé nebo mražené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kančí maso,nakrájejte na kostky a naložte do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku. Maso nechte marinovat alespoň 1 den. V hrnci rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli. Přidejte marinované maso a ze všech stran opečte. Maso osolte, opepřete, podlijte marinádou a vložte do vyhřáté trouby.
2
Při 180 °C duste cca 60 minut. Měkké maso přendejte do jiného hrnce. Šťávu dle potřeby rozřeďte a přiveďte k varu. Zahustěte ji nastrouhanými chlebovými kůrkami, provařte a přeceďte na maso. Nakrájenou slaninu rozškvařte na pánvi.Přidejte na malé kousky nakrájené houby. Orestujte je, osolte, trochu podlijte vodou a poduste doměkka. Poté je přidejte k masu. Vše společně prohřejte.
3
Podáváme s čerstvým pečivem.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.