Autor:

Den - noc buchta

Střední
Ingredience
Žloutek 6 ks
Bílek 6 ks
Máslo
nebo Hera
1 kostka
Moučkový cukr 250 g
Polohrubá mouka
lze smíchat 1:1 s hrubou
400 g
Mléko 1 dl
Prášek do pečiva 1 balíček
Kakao 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vlažné mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ze šesti bílků. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč lžící klademe 1/2 těsta tak, aby mezi ním byly mezery. Cca 2 lžíce kakaa zamícháme do druhé poloviny těsta a znova lžící klademe do mezer. Těsto zarovnáme a upečeme při cca 180 °C.

Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

Názorná ukázka: S - světlé těsto, T - tmavé těsto
STSTSTSTST
TSTSTSTSTS

atd.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Den - noc buchta

Komentáře

  1. Marína_K   29.08.2011 | 9:29 | reagovat |

    V ingredienciách je uvedené, že maslo alebo Hera.
    Samozrejme, do cesta ide aj sneh zo 6. bielkov. Neviem, prečo tam chýba, či som ja zabudla uviesť alebo tu pri zadávaní sa na to zabudlo.

    1. Tereza T   29.08.2011 | 11:01 | reagovat |

      Dobrý den, ani ve staré verzi webu jsem bílky neobjevila, recept jsem tedy upravila, ale máte ho pod svým jménem a můžete si ho tedy upravovat i sama :-))

  2. Jana Ďurišová   07.01.2011 | 17:26 | reagovat |

    V postupu chybí, kdy se tam má přidát máslo či Hera, málem jsem na něj zapomněla :-( a taky: tam se nedává sníh?

  3. Jana B.   25.09.2008 | 11:28 | reagovat |

    A jak dlouho pečeme? A dát spíše na větší plech nebo na menší, ale s vyšším okrajem?

  4. Marína_K   13.02.2007 | 22:45 | reagovat |

    Som rada, že Vám chutila. Je jej dosť veľa a aj dlhšie vydrží. Hodí sa aj na raňajky ku kakau alebo káve.

  5. Anonym   13.02.2007 | 21:25 | reagovat |

    Řezy s názvem "noc a den" se u nás dělávaly taky, ale vršek (noc) byl jen z oříšků, čokolády a sněhu, a dával se na spodek až později. Bývalo to nejoblíbenější vánoční cukroví. Teď už sladké nepeču, nikdo to nejí, ale časem se třebas dopátrám.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web