Autor:

Cukroví s celým mákem

Střední
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Cukr 100 g
Máslo
Změklé
125 g
Vejce 1 ks
Mák
Nemletý
50 g
Sůl 1 špetka
Cukroví s celým mákem

Postup přípravy:

K mouce a vajíčku utřenému cukrem přidáme máslo a sůl a postupně vmícháme mák. Zpracujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout. Potom ho vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Dáme péct do středně teplé trouby na 10-15 min., pouze zlehka zrůžovět, spíš má zůstat bílé. Můžeme mazat citronovou nebo bílkovou polevou, ale já to dělám bez ní. Každopádně celý mák pěkně křupe.

Tento recept jsem našla tady ve Francii v knize o starých židovských receptech z Polska, pod názvem „Prachnilechs“. Možná to někdo znáte?

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1
Reklama
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Cukroví s celým mákem

Komentáře

  1. Estrada   09.12.2013 | 19:26 | reagovat |

    Výborně!!!

  2. renika   17.03.2011 | 17:05 | reagovat |

    Je to skveleeeee,zmizelo bleskovou rychlosti.Mak milujeme,jedli jsme a jedli, dokud bylo co...
    Tyto prastare a lety proverene recepty vetsinou nemaji chybu.Od ted to jsou jedny z mych nejoblibenejsich susenek.Dekuji

  3. lori   31.10.2010 | 10:25 | reagovat |

    Tak nakonec jsem vajíčko nejprve utřela s cukrem a pak přidala máslo a ostatní suroviny. Je to moc dobré a díky máku neobvyklé cukroví. Voní po másle. Na Vánoce upeču znovu a z dvojité dávky, to dnešní už je skoro pryč.

    1. Eva P. Fr   14.11.2010 | 13:25 | reagovat |

      je, zapomnela jsem upresnit to vajicko, ale koukam, ze jste to skvele pochopila a napravila. jsem rada, ze chutna.Eva P.Fr, autor.

    2. Lucie   28.11.2010 | 15:37 | reagovat |

      s mletym makem to nejde? mam jen mlety.

  4. Eva P.   18.12.2008 | 21:26 | reagovat |

    Zapomnela jsem upresnit, ze se jedna o mouku hladkou (tady ve francii totiz jinou tezko shanime). Zrovna si ted rikam, jestli by byl rozdil pouzit treba polohrubou - v peceni se moc nevyznam :)

  5. Jana Remková   16.12.2008 | 17:25 | reagovat |

    Nějak tady nevidím jakou tu mouku bych měla dát. Asi hladkou? Škoda, že je tam ten cukr, byly by to dobré slané preclíky, že?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web