Autor:

Cukroví s celým mákem

Střední
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Cukr 100 g
Máslo
Změklé
125 g
Vejce 1 ks
Mák
Nemletý
50 g
Sůl 1 špetka
Cukroví s celým mákem

Postup přípravy:

K mouce a vajíčku utřenému cukrem přidáme máslo a sůl a postupně vmícháme mák. Zpracujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout. Potom ho vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Dáme péct do středně teplé trouby na 10-15 min., pouze zlehka zrůžovět, spíš má zůstat bílé. Můžeme mazat citronovou nebo bílkovou polevou, ale já to dělám bez ní. Každopádně celý mák pěkně křupe.

Tento recept jsem našla tady ve Francii v knize o starých židovských receptech z Polska, pod názvem „Prachnilechs“. Možná to někdo znáte?

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1
Reklama
Sušenky s arašídovým krémem Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty! Články z

Komentáře k receptu: Cukroví s celým mákem

Komentáře

  1. Rena   21.01.2017 | 17:52 | reagovat |

    Tyto placky se dříve pekly v pošumaví, když ve stavení docházel chleba, který se pekl jednou za 14 dní. Můžete také přidat trochu prdopeče a péci větší placky asi 15 cm. Vajíčko se dáváme celého, aby placky byly křupavější. 8-)

  2. Estrada   09.12.2013 | 19:26 | reagovat |

    Výborně!!!

  3. renika   17.03.2011 | 17:05 | reagovat |

    Je to skveleeeee,zmizelo bleskovou rychlosti.Mak milujeme,jedli jsme a jedli, dokud bylo co...
    Tyto prastare a lety proverene recepty vetsinou nemaji chybu.Od ted to jsou jedny z mych nejoblibenejsich susenek.Dekuji

  4. lori   31.10.2010 | 10:25 | reagovat |

    Tak nakonec jsem vajíčko nejprve utřela s cukrem a pak přidala máslo a ostatní suroviny. Je to moc dobré a díky máku neobvyklé cukroví. Voní po másle. Na Vánoce upeču znovu a z dvojité dávky, to dnešní už je skoro pryč.

    1. Eva P. Fr   14.11.2010 | 13:25 | reagovat |

      je, zapomnela jsem upresnit to vajicko, ale koukam, ze jste to skvele pochopila a napravila. jsem rada, ze chutna.Eva P.Fr, autor.

    2. Lucie   28.11.2010 | 15:37 | reagovat |

      s mletym makem to nejde? mam jen mlety.

  5. Eva P.   18.12.2008 | 21:26 | reagovat |

    Zapomnela jsem upresnit, ze se jedna o mouku hladkou (tady ve francii totiz jinou tezko shanime). Zrovna si ted rikam, jestli by byl rozdil pouzit treba polohrubou - v peceni se moc nevyznam :)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl! Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web