Autor:

Cukrářská vánočka (mazanec)

40 minut PT0H40M
Obtížné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Máslo 110 g
Cukr 110 g
Vanilkový cukr  
Žloutek 2 ks
Droždí 30 g
Mléko 1/4 l
Rozinky 50 g
Citronová kůra  špetka
Muškátový oříšek  špetka
Anýz 1 špetka
Sůl  špetka
Mandle 50 g
Na potření
Vejce  
Na posypání
Mandle  
Cukrářská vánočka (mazanec)

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. Ve zbytku mléka rozpustíme sůl. V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme vanilku, koření, mouku, přilijeme kvásek a mléko. Vymícháme a pak do něj zapracujeme rozinky a nahrubo sekané mandle, zaprášíme moukou a necháme kynout. Potom těsto rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku. Potřeme vejcem a posypeme nahrubo sekanými mandlemi. Do horního copu vpíchneme 3 špejle, aby se nám vánočka v troube nerozjela a pečeme.
Z tohoto množství uděláme 1 větší vánočku nebo 2 mazance.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
1-
4.8 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 20x)
Medovník Medové slunce pro milé chvíle s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Cukrářská vánočka (mazanec)

Komentáře

  1. anna.s   20.04.2014 | 7:20 | reagovat | závadný

    Těsto se dobře zpracovává, recept je jednoduchý, trochu času je třeba věnovat důkladnému vypracování vařečkou, aby výsledek nebyl "utlučený" (jak říkala moje babička). Pekla jsem v elektrocké troubě 10 min na 220, pak 40 na cca 160 a výsledek je vynikající. Dávám za 1.

  2. ReceptyII.   15.03.2013 | 12:35 | reagovat | závadný

    Přidal jsem rozinky. Jinak výborné. :-)

  3. Jitka22   27.09.2012 | 13:03 | reagovat | závadný

    výborná vánočka, vynechala jsem anýz, který nemáme rádi a rozinky namočila do rumu, doporučuju!!!

  4. Petr   08.04.2012 | 19:45 | reagovat | závadný

    Mazanec se povedl, je výborný! Jen nevím proč nám po deseti minutách v troubě vždy praskne. Pečeme na 180 stupňů :-\

    1. Ladida   26.03.2013 | 13:01 | reagovat | závadný

      Pečte ho na 150,trvá to sice déle,ale nepraská a nikdy se nepřipálí. :-) Je to nejlepší mazanec co jsem ochutnala.

  5. kukiess   28.12.2011 | 13:24 | reagovat | závadný

    ještě musím dodat, že jsem vynechala anýz a přikápla trochu citronové a rumové esence :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web