Autor:

Cukrářská vánočka (mazanec)

40 minut PT0H40M
Obtížné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Máslo 110 g
Cukr 110 g
Vanilkový cukr  
Žloutek 2 ks
Droždí 30 g
Mléko 1/4 l
Rozinky 50 g
Citronová kůra  špetka
Muškátový oříšek  špetka
Anýz 1 špetka
Sůl  špetka
Mandle 50 g
Na potření
Vejce  
Na posypání
Mandle  
Cukrářská vánočka (mazanec)

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. Ve zbytku mléka rozpustíme sůl. V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme vanilku, koření, mouku, přilijeme kvásek a mléko. Vymícháme a pak do něj zapracujeme rozinky a nahrubo sekané mandle, zaprášíme moukou a necháme kynout. Potom těsto rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku. Potřeme vejcem a posypeme nahrubo sekanými mandlemi. Do horního copu vpíchneme 3 špejle, aby se nám vánočka v troube nerozjela a pečeme.
Z tohoto množství uděláme 1 větší vánočku nebo 2 mazance.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
1-
4.8 20 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Cukrářská vánočka (mazanec)

Komentáře

  1. anna.s   20.04.2014 | 7:20 | reagovat |

    Těsto se dobře zpracovává, recept je jednoduchý, trochu času je třeba věnovat důkladnému vypracování vařečkou, aby výsledek nebyl "utlučený" (jak říkala moje babička). Pekla jsem v elektrocké troubě 10 min na 220, pak 40 na cca 160 a výsledek je vynikající. Dávám za 1.

  2. ReceptyII.   15.03.2013 | 12:35 | reagovat |

    Přidal jsem rozinky. Jinak výborné. :-)

  3. Jitka22   27.09.2012 | 13:03 | reagovat |

    výborná vánočka, vynechala jsem anýz, který nemáme rádi a rozinky namočila do rumu, doporučuju!!!

  4. Petr   08.04.2012 | 19:45 | reagovat |

    Mazanec se povedl, je výborný! Jen nevím proč nám po deseti minutách v troubě vždy praskne. Pečeme na 180 stupňů :-\

    1. Ladida   26.03.2013 | 13:01 | reagovat |

      Pečte ho na 150,trvá to sice déle,ale nepraská a nikdy se nepřipálí. :-) Je to nejlepší mazanec co jsem ochutnala.

  5. kukiess   28.12.2011 | 13:24 | reagovat |

    ještě musím dodat, že jsem vynechala anýz a přikápla trochu citronové a rumové esence :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web