Cukrové motánky - cukroví pro všední den

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • citronová kůra dle chuti
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 200
      g máslo - změklé
    • pečící papír na plech
  • Na potření
    • rozšlehané vejce
  • Na obalení
    • cukr krystal
    • vanilkový cukr
    • skořicový cukr
    • drobenka
    • mleté ořechy nebo kokos
  • Na posypání
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, citronové kůry (čerstvě nastrouhané, dle chuti), kypřidla, tvarohu a změklého másla (lze použít i Heru) vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu půl hodiny odpočinout. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme na slabší plát, tvořítkem vykrájíme kolečka, která přeložíme na půl, pak ještě jednou, špičku v prstech mírně umáčkneme, aby se nám při pečení nerozvíraly.
2
Kraje potřeme vejcem a obalíme je buď v připravené drobence nebo v cukru krystalu smíchaného s vanilkovým cukrem nebo ve skořicovém cukru. Do cukru můžeme přimíchat i kokos nebo ořechy. Vše záleží na naší chuti. Pokud budeme namáčet motánky v drobence, počítáme s tím, že budou méně sladké než ty cukrové.
3
Motánky skládáme na plech s pečícím papírem, pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dorůžova. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem.
4
Podávat motánky můžeme ihned, teplé jsou totiž nejlepší, ale ani studené nejsou vůbec k zahození. :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.