Cuketový bramborák

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • majoránka
    • 1
      ks cibule
    • 500
      g cuketa
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • pepř mletý
    • 200
      g sýr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • měkký salám

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouháme nahrubo cuketu, sýr, nakrájíme salám, nakrájenou cibuli, přidáme sůl, pepř, majoránku, česnek. Zamícháme. Přidáme celá vejce, mouku s práškem do pečiva. Zamícháme. Těsto je dost husté, můžeme přidat trošku vody.
2
S těstem můžeme naložit dvěma způsoby. Buď ho nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme jako nákyp, a nebo z něj smažíme klasické bramboráky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marcela Hájková
    Marcela Hájková |

    4. 9. 2009 18:49

    Taky děláme bez salámu,..:P

  • *** ***
    *** *** |

    9. 8. 2007 22:13

    Dělávám je a jsou výborné,jen se po nich vždycky zapráší.

  • stan
    stan |

    21. 8. 2006 17:05

    Neprzním to salámem, přidávám římský kmín.

  • Silvia Hartlová
    Silvia Hartlová |

    8. 9. 2005 16:30

    Ten prášek do pečiva je geniální. Zkusila jsem tu polohrubou mouku jak je v receptu, ale nakonec zůstanu radši u hladké. Jo a vejce dávám jenom 2, cuketu nechám vypotit a dávám tam trochu mléka. No prostě si to my kuchařinky vždy trochu ohneme dle svého. Ale jinak cukeťáčky (tak jim doma říkáme), nemají chybu. Osobně mi chutnají mnohem víc, než cuketové karbenátky, které jsme občas dělávali.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 8. 2005 14:07

    ted jsem dodelala a bylo to moc dobre,zvolila jsme variantu plech (komu by se u toho chtelo stat a smazit):)