Autor:

Cuketové čatní I

Snadné
Ingredience
Cuketa
může být i dýně
1 kg
Červená paprika 2 ks
Cibule 250 g
Česnek 3 stroužek
Zázvor
čerstvě nastrouhaný
1 lžička
Rozinky 4 lžíce
Vinný ocet 500 ml
Cukr 100 g
Sůl 1 lžička
Cayenský pepř 1 lžička
Nové koření
kuličky
2 ks
Koriandr  

Postup přípravy:

Cukety a papriky nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř, všechno promícháme a pomalu vaříme za občasného míchání asi 40 minut. Horké čatní naložíme do malých skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Čatní používáme jako přílohu k masům, nářezům, všude tam, kde bychom použili např. hořčici.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
3+
3.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Cuketové čatní I

Komentáře

  1. menhasami   01.09.2014 | 17:51 | reagovat | závadný

    Tak jsem uvařila podle tohoto receptu, měsíc jsme to nechali ležet a nyní otevřeli.
    Musím konstatovat že Všechny ingredience mi přijdou ok, jen toho octa bych dala méně, asi lepší dát málo a podle chuti přidávat.
    Je to kyselé až běda, teď nevím co s tím. :'(

    1. MIŇAS   29.09.2014 | 14:46 | reagovat | závadný

      JA DÁVÁM 150ml octa a stačí Nezbývá.než udělat to samé množství bez octa promíchat a převařit.Nebo přidávat do omáček a polevek na dochucení.

  2. Tereza J.   17.08.2008 | 8:01 | reagovat | závadný

    Janka, ono sa to státím rozleží, ja bežne používam aj normálny ocot a kyslé to nie je, má to to takú akurát chuť. Ide tam cukor, hrozienka, to sa chuť vyrovná. Nedala si menej cukru alebo nepreliala ocot ? Alebo jednoducho na tvoju chuť sa ti to zdá kyslé. Prispôsob si to samozrejme podľa seba :)))

  3. Jana Pátková   16.08.2008 | 21:39 | reagovat | závadný

    Mám tam vše dle receptu, ale je to moc kyselé-asi moc octu, takže jsem odstavila a zítra budu přidávat další integrience podle chuti a převařím znovu, byla by škoda tento recept "pokazit", ale asi jsem něco "zmrskla", tak to musím napravit, ale vlastně přidáním zeleniny a koření nic nezničím, jen toho bude více a bude to trošinku jinačí.

  4. Jana Pátková   13.08.2008 | 22:05 | reagovat | závadný

    Tak děkuji a zítra to musím dokoupit, aby to bylo "fajné" jak vypadá recept. Já totiž musím ty cuketky zpracovat, máme jich mraky a už se těším na tento recept. Děkuji Jana.

  5. Tereza J.   13.08.2008 | 21:12 | reagovat | závadný

    Janka, ten zázvor je tam dôležitý, ale ak nemáš čerstvý, nahraď ho mletým, korenie zázvor dostať všade v potravinách. Asi ho bude treba viac než čerstvého. Radšej to chutnaj.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web