Autor:

Cizrnové kari

Snadné
Ingredience
Cizrna
nebo uvařená cizrna - 2 hrnky
2 plechovka
Sekaná rajčata 1 plechovka
Chilli  
Kari  
Kurkuma  
Rajský protlak 1 plechovka
Olivový olej  
Hořčičné semínko 1 lžíce
Koriandr - mletý  
Koriandr
čerstvý nebo jarní cibulka
 
Cizrnové kari

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

N olivovém oleji osmažíme hořčičné semínko - asi tak lžíci a počkáme, než nám začne vyskakovat, přidáme koření, aby se rozvinula vůně.
Vhodíme cizrnu, chvilku smažíme a pak přidáme rajský protlak spolu se sekanými rajčaty, malinko přisladíme, snížíme teplotu a necháme probublávat tak dvacet minut. Nakonec přidáme čerstvý koriandr, můžeme přidat kukuřici.
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami, zdobíme čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou. když si uděláme kari ostřejší, doporučuji podávat s bílým jogurtem, který ostrost malinko sníží. Nebo s dostatkem vody k uhasení žízně :-)
Tento recept je moje variace na kari, které jsem jedla skoro každý den v jedné indické rodině na mnoho způsobů. Podobný postup je možno použít na kari z čerstvého špenátu a kukuřice, bramborového kari apod., fantazii se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Těstoviny s hráškem a chřestem Čerstvá Itálie také u vás doma Články z

Komentáře k receptu: Cizrnové kari

Komentáře

  1. Pavla V.   17.03.2015 | 18:02 | reagovat | závadný

    Nám tento recept bohužel nechutnal, když jsem přesně dodržela postup i suroviny. Připadalo mi to kyselé (i když jsem přislazovala), celé takové "neindické". Už ho vařit nebudeme, ale díky.

  2. Zuz   08.05.2014 | 19:07 | reagovat | závadný

    A kolik kterého koření mám dát?

  3. Idi   20.11.2011 | 11:24 | reagovat | závadný

    Uvařeno...je to vynikající. Jen jsem zapomněla koupit hořčičné semínko-takže až příště.

  4. Idi   16.11.2011 | 12:11 | reagovat | závadný

    Vypadá to výborně...indickou kuchyni máme hodně rádi. Myslím, že o víkednu tento recept vyzkouším ;-)

  5. Šárka Rudlová   15.12.2009 | 16:37 | reagovat | závadný

    Neměla jsem ani kurkumu ani hořčičné semínko ale i tak to bylo dobré, chutnalo dokonce i tátovi, který předtím o cizrně nechtěl ani slyšet :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web