Autor:

Cizrnové kari

Snadné
Ingredience
Cizrna
nebo uvařená cizrna - 2 hrnky
2 plechovka
Sekaná rajčata 1 plechovka
Chilli  
Kari  
Kurkuma  
Rajský protlak 1 plechovka
Olivový olej  
Hořčičné semínko 1 lžíce
Koriandr - mletý  
Koriandr
čerstvý nebo jarní cibulka
 
Cizrnové kari

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

N olivovém oleji osmažíme hořčičné semínko - asi tak lžíci a počkáme, než nám začne vyskakovat, přidáme koření, aby se rozvinula vůně.
Vhodíme cizrnu, chvilku smažíme a pak přidáme rajský protlak spolu se sekanými rajčaty, malinko přisladíme, snížíme teplotu a necháme probublávat tak dvacet minut. Nakonec přidáme čerstvý koriandr, můžeme přidat kukuřici.
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami, zdobíme čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou. když si uděláme kari ostřejší, doporučuji podávat s bílým jogurtem, který ostrost malinko sníží. Nebo s dostatkem vody k uhasení žízně :-)
Tento recept je moje variace na kari, které jsem jedla skoro každý den v jedné indické rodině na mnoho způsobů. Podobný postup je možno použít na kari z čerstvého špenátu a kukuřice, bramborového kari apod., fantazii se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Ředkvičková polévka s ricottou Uvařeno na víkend snadno a rychle Články z

Komentáře k receptu: Cizrnové kari

Komentáře

  1. Pavla V.   17.03.2015 | 18:02 | reagovat |

    Nám tento recept bohužel nechutnal, když jsem přesně dodržela postup i suroviny. Připadalo mi to kyselé (i když jsem přislazovala), celé takové "neindické". Už ho vařit nebudeme, ale díky.

  2. Zuz   08.05.2014 | 19:07 | reagovat |

    A kolik kterého koření mám dát?

  3. Idi   20.11.2011 | 11:24 | reagovat |

    Uvařeno...je to vynikající. Jen jsem zapomněla koupit hořčičné semínko-takže až příště.

  4. Idi   16.11.2011 | 12:11 | reagovat |

    Vypadá to výborně...indickou kuchyni máme hodně rádi. Myslím, že o víkednu tento recept vyzkouším ;-)

  5. Šárka Rudlová   15.12.2009 | 16:37 | reagovat |

    Neměla jsem ani kurkumu ani hořčičné semínko ale i tak to bylo dobré, chutnalo dokonce i tátovi, který předtím o cizrně nechtěl ani slyšet :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web