Cizrnové kari

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: šikulka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plechovka cizrna nebo uvařená cizrna - 2 hrnky
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • chilli
    • kari
    • kurkuma
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • olivový olej
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • koriandr - mletý
    • koriandr čerstvý nebo jarní cibulka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
N olivovém oleji osmažíme hořčičné semínko - asi tak lžíci a počkáme, než nám začne vyskakovat, přidáme koření, aby se rozvinula vůně.
2
Vhodíme cizrnu, chvilku smažíme a pak přidáme rajský protlak spolu se sekanými rajčaty, malinko přisladíme, snížíme teplotu a necháme probublávat tak dvacet minut. Nakonec přidáme čerstvý koriandr, můžeme přidat kukuřici.
3
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami, zdobíme čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou. když si uděláme kari ostřejší, doporučuji podávat s bílým jogurtem, který ostrost malinko sníží. Nebo s dostatkem vody k uhasení žízně :-)
4
Tento recept je moje variace na kari, které jsem jedla skoro každý den v jedné indické rodině na mnoho způsobů. Podobný postup je možno použít na kari z čerstvého špenátu a kukuřice, bramborového kari apod., fantazii se meze nekladou.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavla V.
    Pavla V. |

    17. 3. 2015 18:02

    Nám tento recept bohužel nechutnal, když jsem přesně dodržela postup i suroviny. Připadalo mi to kyselé (i když jsem přislazovala), celé takové "neindické". Už ho vařit nebudeme, ale díky.

  • Zuz
    Zuz |

    8. 5. 2014 19:07

    A kolik kterého koření mám dát?

  • Idi
    Idi |

    20. 11. 2011 11:24

    Uvařeno...je to vynikající. Jen jsem zapomněla koupit hořčičné semínko-takže až příště.

  • Idi
    Idi |

    16. 11. 2011 12:11

    Vypadá to výborně...indickou kuchyni máme hodně rádi. Myslím, že o víkednu tento recept vyzkouším ;-)

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    24. 11. 2010 13:35

    Včera jsem vařila znovu a dala jsem místo rajčat omáčku ve stylu Uncle Beans - domácí směs z rajčat, cukety, cibule, mrkve a paprik a bylo to ještě lepší. Místo rajčatového protlaku kečup.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    15. 12. 2009 16:37

    Neměla jsem ani kurkumu ani hořčičné semínko ale i tak to bylo dobré, chutnalo dokonce i tátovi, který předtím o cizrně nechtěl ani slyšet :-)

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    15. 12. 2009 16:36

    Neměla jsem ani hořčičné semínko ani kurkumu ale i tak to bylo moc fajn, dokonce i tátovi to chutnalo a to předtím o cizrně nechtěl ani slyšet :-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    1. 5. 2009 08:29

    Veľmi dobré, akurát si varím cícer sama, nepoužívam konzervy. Bolo to skutočne výborné, pochutnali sme si. Bude jedničečka.

  • kulitam
    kulitam |

    16. 6. 2007 09:26

    Nejlepší je obyčejná cizrna (ne ta v konzervě, ale ta v sáčku) :-)

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    14. 5. 2007 14:10

    Tak toto cizrnové kari je úplně super. Doma ho dělám poměrně často, občas dochucuji ještě kardamonem, skořicí a ctronovou šťávou.

  • zuzana šípová
    zuzana šípová |

    9. 5. 2007 20:30

    milá janičko, cizrna v konzervě se myslím dá koupit v Delvitě nebo Tesku, já ji kupuju v Orientálních potravinách v Myslíkově, tam mají spoustu dobrůtek, výborné kari pasty a čatní a tak. Jinak si můžete koupit cizrnu normální, uvařit podle návodu a udělat si tuto báječnou krmi :-) dobrou chuť

  • Jana P.
    Jana P. |

    9. 5. 2007 09:23

    Kde sháníte konzervovanou cizrnu? U nás úplně vymizela. Děkuji.