Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
40 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g cizrna
    • 2
      ks mrkev menší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 2
      ks vejce menší
    • 1
      ks rohlík z předešlého dne
    • 50
      g tvrdý sýr
    • 1
      lžíce hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko dle potřeby
    • strouhanka dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu přes noc namočíme, pak vodu slijeme a v nové uvaříme do měkka. Vodu na vaření cizrny nesolíme. Měkkou cizrnu rozmixujeme s trochou mléka na hustou pastu (nemusí být rozmixována úplně). Mrkev očistíme, na jemno nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rohlík nakrájíme na kolečka a namočíme do mléka. Smícháme cizrnovou pastu s nastrouhanou mrkví, cibulkou, na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, vejci, nahrubo nastrouhaným sýrem, rohlíkem, osolíme, opepříme, přidáme hořčici. Umícháme a případně zahustíme trochou strouhanky.
2
Z hmoty uděláme malé karbanátky, obalíme je ve strouhance a do zlatova opečeme na pánvi s olejem (asi 2 lžíce oleje) při střední teplotě. Karbanátky by neměly být vyšší než 1 cm, aby se dobře propekly.
3
Podáváme teplé i studené s listovým salátem.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • Bebecko
    Bebecko |

    9. 1. 2017 20:59

    Naprosto senzační záležitost, dělala jsem z dvojnásobné dávky a přidala ještě bylinky. Prostě úchvatné.

  • Mirka71
    Mirka71 |

    21. 7. 2012 15:00

    Vyzkoušela jsem je a jsou výborné.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 7. 2007 15:03

    Cizrna je luštěnina (mimo jiné se jí také říká hrách římský). Proč je to v pokrmech z obilovin?