Autor:

Jehněčí panenka s višňovým čatní

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Višně 750 g
Šťáva z hroznů
červené
100 ml
Červené víno 50 ml
Šalotka 3 ks
Hořčičné semínko 1 lžíce
Hřebíček 4 ks
Bobkový list 1 ks
Cukr
přírodní
3 lžíce
Pektin 2 lžíce
Jehněčí maso
panenka
500 g
Olivový olej 1 lžíce
Kozí sýr 150 g
Sůl  
Pepř mletý  
Jehněčí panenka s višňovým čatní

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Jehněčí

Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut.

Posypte pektinem a nechte přejít varem. Vyjměte celá koření a třešňové čatní případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Maso opláchněte a osušte. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso na něm opečte z každé strany 3 až 4 minuty.

Sýr nakrájejte na plátky a položte na maso. Přikryjte poklicí, aby se sýr natavil. K masu výborně chutnají brambory zapečené s trochou rozmarýnu a pikantní višňové čatní.

Know-how: Stejným způsobem můžete upravit běžnější vepřovou panenku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Hovězí ragú se zeleninou Tip na sváteční oběd: skvělá chuť ragú Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí panenka s višňovým čatní

Komentáře

  1. Mišule1   10.02.2015 | 20:33 | reagovat | závadný

    No, řekla bych, že se čerstvé višně se dají celkem dobře nahradit těmi kompotovanými nebo mraženými ;-) :-P

  2. Eva   05.02.2015 | 22:07 | reagovat | závadný

    Co nejdřív :-D Višně jsou v létě a to bude někdy za půl roku.

  3. Mišule1   05.02.2015 | 21:13 | reagovat | závadný

    To vypadá velmi lákavě, co nejdříve vyzkouším :-)

  4. svišť   02.07.2012 | 11:57 | reagovat | závadný

    Třešňové čatní se dělá z višní ??? O:-) O:-) O:-)

    1. Vlasta Novák   02.07.2012 | 15:17 | reagovat | závadný

      Dobrý den, díky za upozornění. Opraveno...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web