Autor:

Jehněčí panenka s višňovým čatní

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Višně 750 g
Šťáva z hroznů
červené
100 ml
Červené víno 50 ml
Šalotka 3 ks
Hořčičné semínko 1 lžíce
Hřebíček 4 ks
Bobkový list 1 ks
Cukr
přírodní
3 lžíce
Pektin 2 lžíce
Jehněčí maso
panenka
500 g
Olivový olej 1 lžíce
Kozí sýr 150 g
Sůl  
Pepř mletý  
Jehněčí panenka s višňovým čatní

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Jehněčí

Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut.

Posypte pektinem a nechte přejít varem. Vyjměte celá koření a třešňové čatní případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Maso opláchněte a osušte. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso na něm opečte z každé strany 3 až 4 minuty.

Sýr nakrájejte na plátky a položte na maso. Přikryjte poklicí, aby se sýr natavil. K masu výborně chutnají brambory zapečené s trochou rozmarýnu a pikantní višňové čatní.

Know-how: Stejným způsobem můžete upravit běžnější vepřovou panenku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí panenka s višňovým čatní

Komentáře

  1. Mišule1   10.02.2015 | 20:33 | reagovat |

    No, řekla bych, že se čerstvé višně se dají celkem dobře nahradit těmi kompotovanými nebo mraženými ;-) :-P

  2. Eva   05.02.2015 | 22:07 | reagovat |

    Co nejdřív :-D Višně jsou v létě a to bude někdy za půl roku.

  3. Mišule1   05.02.2015 | 21:13 | reagovat |

    To vypadá velmi lákavě, co nejdříve vyzkouším :-)

  4. svišť   02.07.2012 | 11:57 | reagovat |

    Třešňové čatní se dělá z višní ??? O:-) O:-) O:-)

    1. Vlasta Novák   02.07.2012 | 15:17 | reagovat |

      Dobrý den, díky za upozornění. Opraveno...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web