Autor:

Čokoládovo-vanilkový bochníček

60 minut PT0H60M
Snadné
Těsto
Máslo 225 g
Cukr krupice 225 g
Hladká mouka 275 g
Prášek do pečiva 4 lžička
Sůl 1 špetka
Vejce 4 ks
Mléko 2 lžíce
Vanilková esence
půl lžičky
 
Kakao 3 lžička
Horká voda 2 lžíce
Poleva
Máslo 25 g
Kakao 15 g
Mléko 3 lžička
Moučkový cukr 100 g
Čokoládovo-vanilkový bochníček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Pečícím papírem vyložíme 1kilovou bochníkovou formu.

V míse umixujeme máslo, cukr, mouku, sůl, kypřící prášek, vejce, mléko a vanilkový extrakt do jemné směsi. Polovinu oddělíme do jiné mísy. V malé misce smícháme horkou vodu s kakaem a přidáme do jedné poloviny těsta a zamícháme.

Lžící dáme těsto do formy, náhodně, aby se nám vytvořil mramorový vzor a pečeme cca 50 minut na 160°C. Upečený necháme vyhladnout.

Na polevu si nad vodní lázní smícháme máslo, kakao, mléko a cukr a polijeme náš bochníček.

Jako dekoraci můžeme použít cukrové motýlky, kytičky, kousky bílé čokolády, barevnou rýži, kuličky, co vás napadne, co máte doma.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Čokoládovo-vanilkový bochníček

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web