Čokoládový dezert s jahodami

Hodnocení:

Moje:

45 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Ingredience
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g cukr
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 100
      g hořká čokoláda
    • rozmarýn drcený - 2 špetky
  • Na ozdobu
    • mandle
  • Podle potřeby
    • jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z omytého citronu jemně nastrouháme kůru. Hořkou čokoládu nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme nahrubo. Jahody očistíme a omyjeme. Víno zahříváme s cukrem tak dlouho, dokud se nerozpustí. Vmícháme citronovou kůru, zalijeme smetanou na šlehání a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme čokoládu a drcený rozmarýn. Čokoládovo-smetanovou směs necháme velice pozvolna vařit asi 25 minut.
2
Na dno vypláchnutých skleniček nebo mističek vložíme jahodu, zalijeme tekutým krémem a vychladlé necháme přes noc ztuhnout v lednici. Čokoládový dezert ozdobíme jahodami a spařenými nebo praženými mandlemi. Ke zdobení můžeme použít šlehačku a lístek máty. Podáváme jako dezert ke kávě.
Zařazení: Moučníky Dezerty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Adušinka
    Adušinka |

    4. 2. 2011 22:19

    Jo,jasňačka je ledově vychlazená :-D :-D :-D :-D

  • Střapatice
    Střapatice |

    16. 1. 2011 21:43

    Doufám, že ten krém bude tak geniální za studena, jak je teď za tepla... :-)

  • Adušinka
    Adušinka |

    8. 1. 2011 14:33

    Děkuju,jasně že můžeš!!!

  • Kikuška
    Kikuška |

    7. 1. 2011 20:57

    NO naprosto vynikající!!!Jsi asi dobrá kuchařka smým ti tykat ? :-D :-D :-D