Čokoládovo-oříškový fondán

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g čokoláda na vaření
    • 200
      ml kondenzované mléko slazené
    • 2
      lžička vanilková esence
    • 30
      g máslo
    • 75
      g vlašské ořechy
    • 75
      g lískové oříšky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do hrnce. Přilijeme kondenzované mléko, přidáme máslo a za stálého míchání necháme na mírném plameni rozpustit. Do hladké hmoty přidáme nahrubo nasekané ořechy a vanilkovou esenci. Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vlijeme do ní směs. Fondán necháme v lednici dokud neztuhne. Před podáváním jej krájíme na kostky.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Markéta
    Markéta |

    3. 12. 2006 12:51

    Lze hmotu lít i do malých košíčků?

  • Jana Kozojedová
    Jana Kozojedová |

    11. 1. 2006 10:20

    Prodává se ve větších supermarketech. Hledejte v sekci u pudinků, prášků do pečiva apod.

  • rendelin
    rendelin |

    11. 12. 2005 10:47

    co je vanilková esence a kde ji seženu prosím?

  • airan
    airan |

    20. 10. 2005 13:54

    Tak tohle bude na Vanoce jak vysite:-))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    20. 10. 2005 12:30

    Ježkovy oči ! Jano, nedávejte sem takové dobroty!! Kdo to má všechno zkoušet, ůůů.Já bych toto hned ochutnala, kdyby bylo....Určitě, určitě udělám na Vánoce!! Zabalíme do alobalu a pověsíme na stromek, už se těším ! Díky za receptík !!!!