Citronové kuře s hruškou

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g kuřecí maso kuřecí prsa
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce olej nejlépe olivový
    • 2
      ks citron 1-2
    • 2
      lžíce sádlo nebo olej na osmahnutí
    • 1
      ks cibule menší
    • 4
      ks hrušky nebo okapané hrušky z kompotu
    • 100
      g uzený sýr tenké plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme šťávou, vymačkanou z citronu a smíchanou s olejem.
2
Pokud marináda zbyde, zalijeme jí prsíčka (nejlépe tak, aby byla všechna potopená). Necháme v lednici odležet 1 den, pokud máme možnost, jednou je přeskládáme, aby byly všechny plátky stejnoměrně marinované. Druhý den plátky okapeme a zlehka je obalíme hl. moukou. V pánvičce rozpálíme sádlo (či olej) a postupně všech 8 kousků zprudka osmahneme. Rozložíme je do pekáčku či remosky, do kterého jsme dali na jemné plátky nakrájenou cibuli. Výpek na pánvi zalijeme zbytkem marinády a případně podlejem trochou vody a odvaříme. Podlijeme plátky v pekáči (remosce) a dáme na cca 15 minut zapéci.
3
Mezitím si rozpůlíme hrušky a vykrojíme jadřinec. Pokud má hruška tvrdou slupku, můžeme ji oloupat. Máme-li hrušky kompotované, otevřeme kompot a necháme ovoce okapat. Na zapečené maso rozložíme hrušky vypouklou stranou nahoru a na každou dáme plátek sýra. Pokud máme rádi více šťávy je poslední šance maso trochu podlít. Dáme ještě krátce zapéci (cca 5 - 10 minut), aby sýr zezlátl a můžeme servírovat.
4
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo rýží a okurkem.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    10. 8. 2013 14:36

    S receptem jsem moc neuspěla, bohužel. :-(

  • Boudová
    Boudová |

    7. 3. 2012 09:03

    doporučuji obyčsýr, ten uzený k citronu nesedí, jinak super

  • Ilca
    Ilca |

    30. 1. 2012 08:50

    mnamozni :-P ;-) :-) :-* :-[ O:-) <:-) <3 :-))

  • MartikK
    MartikK |

    23. 10. 2011 13:23

    Dobré, jen nám k tomu trošku neladil ten uzený sýr, příště zkusím připravit s obyčejným sýrem.

  • Honzík
    Honzík |

    4. 9. 2011 19:15

    super recept, super jidlo proste jsme si dlouho takhle nepochutnal a kombinace citronu a hrusky me velice kladne prekvapila :-)

  • nnln
    nnln |

    9. 4. 2011 13:17

    snadné, levné, rychlé a výborné

  • nnln
    nnln |

    9. 4. 2011 13:16

    Výborné! Dělala jsem z kompotovaných hrušek, na maso přidala trochu zázvoru a zapekla v remosce. Ten sýr se sice spíš roztekl, než zezlátl, ale to vůbec nebylo na škodu. Škoda je, že nic nezbylo:)

  • lucciliu
    lucciliu |

    15. 3. 2011 21:37

    Vyborny!!! Opravdu velice nenarocny, rychly a levny recept. :-) Vsem nam moc chutnalo. Maso sem marinovala v citronove stave jen 2 hodinky, ale i tak byl vysledek dokonaly.