Citronové kuřecí paličky s citrusovou chilli solí

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
60 minut
6
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červená chilli paprička velká (zbavená semínek, najemno pokrájená)
    • 0,5
      šálek mořská sůl hrubá
    • 1
      lžička limetková kůra najemno nastrouhaná
    • 2
      lžička citronová kůra najemno nastrouhaná
    • 3
      lžička pomerančová kůra najemno nastrouhaná
    • 2
      lžíce limetková šťáva
    • 60
      ml citronová šťáva
    • 80
      ml pomerančová šťáva
    • 60
      ml extra panenský olivový olej
    • 2
      lžíce med
    • 12
      ks kuřecí maso paličky
    • 12
      ks bazalka
    • pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Citrusovou kůru, chilli papričku a sůl rozdrťte v mixéru najemno. Dejte na menší plech a pečte si 5 minutu, až je směs suchá. Uchovejte ji v uzavíratelné nádobce.
2
Citrusové šťávy, med a olej spolu promíchejte. Do směsi vložte kuřecí paličky a důkladně je v ní obalte. Pak je přemístěte do zapékací misky a spolu s bazalkovými lístky je asi 50 minut pečte za občasného otáčení a přelévání vypečenou šťávou, až budou krásně propečené a zlatavé. Nechte zchladnout.
3
Paličky přemístěte do uzavíratelné krabice a uchovejte v chladu až do doby podávání. Podávejte posypané citrusovou solí. Skvělou přílohou bude třeba focaccia.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.