Autor:

Čína s kuřecím masem

570 kJ 136 kalorií kJ
40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Základ
Kuřecí prsa 2 ks
Mrkev 1 ks
Cuketa
1/2 ks
 
Šalotka 3 ks
Česnek 2 ks
Jarní cibulka
na kolečka
1 hrst
Omáčka
Masox 1 kostka
Čínská sojová omáčka
2-3 lžíce
 
Ústřicová omáčka
3-5 lžic
 
Vlažná voda 1 sklenice
Mléko
1/2 sklenice
 
Hladká mouka 3 lžíce
Dle chuti
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

POZN.: Je to velmi rychlé, doporučuji předem vše nakrájet, rozpustit masox, mléko + mouka, vše dopředu, pak to půjde velmi rychle ;) Rozpálíme si pánev na nejvyšším stupni a nakapeme trochu oleje. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa na nudličky. Šalotku na jemno, ale česnek jen břitvou rozmáčkneme. Když je pánev rozpálená, hodíme na ní šalotku s česnekem a necháme šalotku než trochu zesklovatí. Vyndáme kusy česneku a vhodíme osolené a opepřené maso. Když je ze všech stran opečené, sundáme vše z pánve do nějaké misky a později se k němu vrátíme. Nakrájíme si všechnu zeleninu (mrkev, cuketu, jarní cibulku [dále může bát paprika..praktiky jakákoliv zelenina]). Znovu nalijeme na pánev olej a vhazujeme na ni zeleninu od nejtvrdší tzn. v našem případě 1. mrkev, chvilku necháme, 2. cuketa, chvilku necháme a nakonec cibulka. (To proto, aby ve finále byla všechna zelenina stejně měkká a nebyla rozvařená). Až bude zelenina změklá, můžeme k ní přihodit kuřecí nudličky. Po chvilce podlijeme trochou vody (tak aby to nebylo na suchu). Necháme podusit na středním plamenu. Mezitím si rozpustíme kostku masoxu v horké vodě. Po 5ti minutách dušení, přilijeme tuto směs. Přichystáme si půl skleničky mléka, ve kterém rozmícháme 3 lžíce mouky. Postupně vmícháme do číny (ale opatrně, než zhoustne omáčka). Nyní zbývá jen dochutit 3-4 lžícemi ústřicové a 2 lžícemi sójové omáčky.
Podávat můžete s rýží, nudlemi, i těstovinami. Ale nejlepší je jednoznačně rýže.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Čína s kuřecím masem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web