Autor:

Čína s kuřecím masem

570 kJ 136 kalorií kJ
40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Základ
Kuřecí prsa 2 ks
Mrkev 1 ks
Cuketa
1/2 ks
 
Šalotka 3 ks
Česnek 2 ks
Jarní cibulka
na kolečka
1 hrst
Omáčka
Masox 1 kostka
Čínská sojová omáčka
2-3 lžíce
 
Ústřicová omáčka
3-5 lžic
 
Vlažná voda 1 sklenice
Mléko
1/2 sklenice
 
Hladká mouka 3 lžíce
Dle chuti
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

POZN.: Je to velmi rychlé, doporučuji předem vše nakrájet, rozpustit masox, mléko + mouka, vše dopředu, pak to půjde velmi rychle ;) Rozpálíme si pánev na nejvyšším stupni a nakapeme trochu oleje. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa na nudličky. Šalotku na jemno, ale česnek jen břitvou rozmáčkneme. Když je pánev rozpálená, hodíme na ní šalotku s česnekem a necháme šalotku než trochu zesklovatí. Vyndáme kusy česneku a vhodíme osolené a opepřené maso. Když je ze všech stran opečené, sundáme vše z pánve do nějaké misky a později se k němu vrátíme. Nakrájíme si všechnu zeleninu (mrkev, cuketu, jarní cibulku [dále může bát paprika..praktiky jakákoliv zelenina]). Znovu nalijeme na pánev olej a vhazujeme na ni zeleninu od nejtvrdší tzn. v našem případě 1. mrkev, chvilku necháme, 2. cuketa, chvilku necháme a nakonec cibulka. (To proto, aby ve finále byla všechna zelenina stejně měkká a nebyla rozvařená). Až bude zelenina změklá, můžeme k ní přihodit kuřecí nudličky. Po chvilce podlijeme trochou vody (tak aby to nebylo na suchu). Necháme podusit na středním plamenu. Mezitím si rozpustíme kostku masoxu v horké vodě. Po 5ti minutách dušení, přilijeme tuto směs. Přichystáme si půl skleničky mléka, ve kterém rozmícháme 3 lžíce mouky. Postupně vmícháme do číny (ale opatrně, než zhoustne omáčka). Nyní zbývá jen dochutit 3-4 lžícemi ústřicové a 2 lžícemi sójové omáčky.
Podávat můžete s rýží, nudlemi, i těstovinami. Ale nejlepší je jednoznačně rýže.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Červené kuřecí kari Thajské kari krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Čína s kuřecím masem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web